29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Mirva Helskeellä on vahva kokemus musiikkitapahtumien järjestämisestä eri rooleissa. Helske on toiminut aikaisemmin Mäntän Musiikkijuhlien tuottajana, Mikkelin musiikkiopiston tapahtumakoordinaattorina sekä maaliskuussa 2023 ensi-iltaan tulleen Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistyksen Oskar Merikannon Elinan surma -oopperan päätuottajana. Helske on myös säestäjä ja pianopedagogi Mikkelin musiikkiopistossa ja konsertoi itse pianistina erityisesti laulumusiikin parissa. Mirva Helske on toiminut Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistyksen hallituksessa vuodesta 2020 lähtien. Helskeellä on Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta maisterin tutkinto kolmelta alalta: laulusäestys, solistinen piano sekä instrumenttipedagogiikka.

"Mirva Helske on kulttuurin moniosaaja. Hänellä on vahvat näytöt erilaisten musiikkitapahtumien järjestämisestä monissa rooleissa. Mirvan erittäin vahva paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten kulttuurialan toimijoiden sidosryhmäsuhdeverkosto, sekä luottamusta rakentava tekemisen ote saadaan nyt täysimääräisesti Mikkelin Musiikkijuhlien tulevaisuuden tueksi", hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen kuvailee.

"Hämmästyin ensin hallituksen puheenjohtajan lähestyessä minua ehdotuksella festivaalijohtajan tehtävästä, olenhan pohjakoulutukseltani pianisti. Hetken pohdittuani näin kuitenkin myös ne mahdollisuudet, joita minulla paikallisena musiikin yleispuuhanaisena on. Olen 2017 Mikkeliin muutettuani sotkeutunut täällä monenlaisiin musiikkihankkeisiin ja tutustunut kaupungin kulttuurikuvioihin sekä musiikkiopiston että omien konserttieni kautta. Mikkelin Musiikkijuhlien toimintaa olen seurannut hallituksesta käsin vuodesta 2020 alkaen. Pienelle paikkakunnalle jokaisen kulttuurin tekijän työ on todella tärkeää. Suuri, kansainvälinen festivaali tuo kaupungin musiikki- ja matkailuelämään oman merkittävän piristyksensä kesäisin. Sen menestystä on vaalittava kaikin keinoin! Mikkelin Musiikkijuhlien luotsaaminen eteenpäin yhdessä taiteellisen johtajamme, Erkki Lasonpalon, kanssa on vastuullinen tehtävä, johon suhtaudun suurella kunnioituksella", festivaalijohtajaksi nimitetty Mirva Helske toteaa.

Festivaalijohtaja Mirva Helske seuraa tehtävässään maisteri Mikko Leppästä, jonka määräaikainen Festivaalijohtajan tehtävä päättyy vuoden 2023 lopussa. "Mikko Leppänen kuroi maaliskuusta lähtien kokoon erittäin keskeneräisistä aineksista hyvin onnistuneen kesän 2023 festivaalin. Kiitämme Mikkoa panoksesta Musiikkijuhlien tradition eteenpäin viemisessä", hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen kiittää.

Kesällä 2022 Mikkelin Musiikkijuhlat aloitti yhteistyön lontoolaisen The Philharmonia -orkesterin ja sen kapellimestarin, Santtu Matias Rouvalin, kanssa. Yhteistyö The Philharmonian kanssa jatkuu vuoden 2026 festivaaliviikkoon saakka ja muodostaa Mikkelin Musiikkijuhlien festivaaliviikon rungon lähivuosille. Kesän 2024 ohjelmisto on kokonaisuudessaan julkaistu joulukuussa 2023, ja kaikki kesän 2024 konserttien liput ovat nyt myynnissä. Ohjelmisto tulee täydentymään pienempien, konserttisalien ulkopuolella toteutettavien konserttien myötä.

Lisätietoja:                                   

Markus Tykkyläinen, hallituksen puheenjohtaja, puheenjohtaja@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh +358 50 596 5482

Mirva Helske, festivaalijohtaja, festival@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh + 358 44 033 8448

15.7.2024

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo lontoolaisen Philharmonia Orchestran virtuaalitodellisuus kokemuksen Etelä-Savoon

Musiikkijuhlien On the Move-kiertue tarjoaa erilaisen musiikkikokemuksen eri puolilla Etelä-Savoa 29.7.-1.8. välisenä aikana. Kyseessä on festivaaleilla esiintyvän lontoolaisen Philharmonia Orchestran virtuaalitodellisuus kokemus, jossa pääsee kokemaan konsertin sen parhailta paikoilta eli orkesterin kanssa lavalta.

Lue lisää

29.6.2024

Pääyhteistyökumppanimme Osuuskauppa Suur-Savo on jälleen näkyvästi esillä Mikkelin Musiikkijuhlilla

Tutustu artikkelista Osuuskaupan asiakasomistajan konserttietuihin, S-ryhmän vapaapääsyisiin On the move! -konsertteihin sekä Mikkelin Musiikkijuhlien aikana palveleviin ravintoloihin.

Lue lisää

19.6.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien lehti Sävelkukka nyt myös näköislehtenä!

Lue lisää

14.6.2024

On the Move! 2024 – monipuolisempana kuin koskaan!

On the Move! -konserttisarja tuo jälleen Mikkelin Musiikkijuhlat lähelle kuulijoita Mikkelin seudun kartanoihin, ravintoloihin ja kauppakeskuksiin. Tarjolla on tuttuun tapaan laadukasta musiikkia pääosin ilmaisissa tapahtumissa Pieksämäeltä Ristiinaan. 2024–2026 Veej’jakaja- & Leader-hanketuen saanut On the Move! toimii Mikkelin seudulla kulttuuritoimijoita ja -yhteisöjä yhdistävänä voimana.

Lue lisää

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää