31.05.2023

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin festivaalikesään

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin festivaalikesään

Mikkelin Musiikkijuhlin taiteellisella johtajalla, Erkki Lasonpalolla, on hyviä syitä suositella vierailua Mikkelin Musiikkijuhlilla ja Saimaan seudulla. Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmisto on viritetty tänäkin kesänä huippuunsa. 

– Tästä ei laatu voi enää paljon parantua, toteaa Lasonpalo kesän 2023 ohjelmistosta.

Lasonpalo nostaa festivaalin kansainvälisten huippujen rinnalle kotimaiset, taitavat muusikot.  Heitä on ilahduttavasti festivaalin esiintyjäkaartissa.

– Voimme olla ylpeitä osaamisestamme esimerkiksi juuri Itä-Suomessa. Tätä osaamista ja taituruutta voimme esitellä millä tahansa estradilla. 

Musiikkijuhlilla kuullaan muun muassa nuorta viulistia, Lilja Haataista, jota Lasonpalo luonnehtii ihmelapseksi. 

– Lilja on yksi ehdoton tulevaisuuden huippunimi. Olen tuntenut Liljan muutaman vuoden ajan, ja hän on esiintynyt myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina. Nyt Liljan nimi alkaa näkyä useiden orkestereiden kausiohjelmissa. Upeaa, että hän on musiikkijuhlilla! 

Lasonpalon oman konsertin, Licence to Fall in Love, solistina on suomalainen sopraano Miina-Liisa Värelä, jolle Lasonpalo povaa huikeaa kansainvälistä uraa. 

– Luvassa on lämmin ja hieno ilta, sen voin luvata. Konsertissa kuullaan Lotta Wennäkosken teos, Sibeliuksen lauluja Jaakko Kuusiston sovittamana, sekä Tšaikovskin neljäs sinfonia.  

Musiikkijuhlien tärppeinä Lasonpalo nostaa esiin myös nuoria, ja miksei vanhempiakin, Harry Potter -faneja varmasti kiinnostavat kaksi Lontoon Philharmonian Harry Potter in Concert -konserttia. Autenttisen lontoolaisorkesterin ja kapellimestarin konsertti on kansainvälisestikin harvinainen elämys. 

Elokuvamusiikkia James Bondin tapaan nautitaan sopraano Mari Palon ja tenori Tomi Metsäkedon Licence to Love -konsertissa. 

– Lontoon Philharmonian lisäksi festivaalilla esiintyy myös toinen iso ja maineikas sinfoniaorkesteri, Liepājan sinfoniaorkesteri Latviasta sekä upeat Latvian kansalliskuoro ja georgialainen luostarikuoro. Tarjolla on sekä suurten orkestereiden mahtavuutta että intiimimpää tunnelmaa, monelle uusiakin musiikillisia tuttavuuksia, Lasonpalo toteaa.  

Mikkelin seutu vetoaa sekä konserttivieraisiin että esiintyjiin 

Kun Lasonpalolta kysyy, mikä tekee Mikkelin seudusta ja Mikkelin musiikkijuhlista kesän kohokohdan niin esiintyjille kuin festivaalivieraille, on hänellä siihen selkeä vastaus. 

–Meillä on valtavan kaunis Itä-Suomi, täällä voi nauttia luonnosta, upeista vesistöistä, rauhasta ja eteläsavolaisen lämpimästä tunnelmasta. Tänne sekä maailmantähdet että festivaalivieraat tulevat mielellään vuosi toisensa jälkeen. Festivaali ja tämä seutu on kokonaisvaltainen juttu ja jotain sellaista, mitä ei löydä maailman metropoleista. 

Lasonpalolla on myös itsellään vahva kytkös Mikkelin seutuun. Hän on viettänyt lapsuuden kesänsä perheen mökillä Puulan saaressa Hirvensalmella. 

– Luonto ja Mikkelin seutu on tullut minulle läheiseksi ja haluan tarjota myös omille lapsilleni mahdollisuuden nauttia tästä paikasta, luonnosta, uimisesta ja kalastamisesta. Mökkirannasta on lisäksi vain noin puolen tunnin matka Mikkelin keskustaan, joten voin käydä jopa töissä täältä käsin ja lämmittää rantasaunan työpäivän päätteeksi. Tällä paikalla on iso sija elämässäni.   

Lasonpalo kehuu myös Mikkelin monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, myös kesäsesongin ulkopuolella. 

– Itse olen hurahtanut frisbeegolfiin ja Mikkelin metsiä ja monia älyttömän hienoja frisbeegolf-ratoja onkin tullut tallattua täällä paljon. Perheen kanssa olemme käyneet myös hiihtämässä sekä esimerkiksi Viihdeuimala Rantakeitaassa Rantakylässä Mikkelissä. 

Lasonpalo muistuttaa myös ympärivuotisesta kulttuuritarjonnasta.

– Mikkelissä on hyvää ja tasokasta sielunruokaa läpi vuoden, myös niinä “tylsimpinä kuukausina”. Kannattaa tulla rohkeasti paikan päälle!

Mikkelin Musiikkijuhlien konserttiohjelmisto

Varmista itsellesi huippuelämykset ja hanki liput Mikkelin Musiikkijuhlien konsertteihin. Tutustu ohjelmistoon!

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää

31.7.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Vuonna 2024 Mikkelin Musiikkijuhlat soivat eurooppalaisille arvoille.

Lue lisää

29.7.2023

MUSIIKKIJUHLAT VALITSI VUODEN NUOREN TAITEILIJAN JA -SÄVELTÄJÄN

Kapellimestari Aliisa Neige Barrièrelle ja säveltäjä Luukas Hiltuselle 1 000 € stipendit ja konsertti 2024 festivaalilla

Lue lisää

28.7.2023

MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN AVAJAISKONSERTTI SIIRTYY KAUPPAKESKUS STELLAAN

Konserttiin on vapaa pääsy

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.