31.05.2023

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin festivaalikesään

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin festivaalikesään

Mikkelin Musiikkijuhlin taiteellisella johtajalla, Erkki Lasonpalolla, on hyviä syitä suositella vierailua Mikkelin Musiikkijuhlilla ja Saimaan seudulla. Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmisto on viritetty tänäkin kesänä huippuunsa. 

– Tästä ei laatu voi enää paljon parantua, toteaa Lasonpalo kesän 2023 ohjelmistosta.

Lasonpalo nostaa festivaalin kansainvälisten huippujen rinnalle kotimaiset, taitavat muusikot.  Heitä on ilahduttavasti festivaalin esiintyjäkaartissa.

– Voimme olla ylpeitä osaamisestamme esimerkiksi juuri Itä-Suomessa. Tätä osaamista ja taituruutta voimme esitellä millä tahansa estradilla. 

Musiikkijuhlilla kuullaan muun muassa nuorta viulistia, Lilja Haataista, jota Lasonpalo luonnehtii ihmelapseksi. 

– Lilja on yksi ehdoton tulevaisuuden huippunimi. Olen tuntenut Liljan muutaman vuoden ajan, ja hän on esiintynyt myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina. Nyt Liljan nimi alkaa näkyä useiden orkestereiden kausiohjelmissa. Upeaa, että hän on musiikkijuhlilla! 

Lasonpalon oman konsertin, Licence to Fall in Love, solistina on suomalainen sopraano Miina-Liisa Värelä, jolle Lasonpalo povaa huikeaa kansainvälistä uraa. 

– Luvassa on lämmin ja hieno ilta, sen voin luvata. Konsertissa kuullaan Lotta Wennäkosken teos, Sibeliuksen lauluja Jaakko Kuusiston sovittamana, sekä Tšaikovskin neljäs sinfonia.  

Musiikkijuhlien tärppeinä Lasonpalo nostaa esiin myös nuoria, ja miksei vanhempiakin, Harry Potter -faneja varmasti kiinnostavat kaksi Lontoon Philharmonian Harry Potter in Concert -konserttia. Autenttisen lontoolaisorkesterin ja kapellimestarin konsertti on kansainvälisestikin harvinainen elämys. 

Elokuvamusiikkia James Bondin tapaan nautitaan sopraano Mari Palon ja tenori Tomi Metsäkedon Licence to Love -konsertissa. 

– Lontoon Philharmonian lisäksi festivaalilla esiintyy myös toinen iso ja maineikas sinfoniaorkesteri, Liepājan sinfoniaorkesteri Latviasta sekä upeat Latvian kansalliskuoro ja georgialainen luostarikuoro. Tarjolla on sekä suurten orkestereiden mahtavuutta että intiimimpää tunnelmaa, monelle uusiakin musiikillisia tuttavuuksia, Lasonpalo toteaa.  

Mikkelin seutu vetoaa sekä konserttivieraisiin että esiintyjiin 

Kun Lasonpalolta kysyy, mikä tekee Mikkelin seudusta ja Mikkelin musiikkijuhlista kesän kohokohdan niin esiintyjille kuin festivaalivieraille, on hänellä siihen selkeä vastaus. 

–Meillä on valtavan kaunis Itä-Suomi, täällä voi nauttia luonnosta, upeista vesistöistä, rauhasta ja eteläsavolaisen lämpimästä tunnelmasta. Tänne sekä maailmantähdet että festivaalivieraat tulevat mielellään vuosi toisensa jälkeen. Festivaali ja tämä seutu on kokonaisvaltainen juttu ja jotain sellaista, mitä ei löydä maailman metropoleista. 

Lasonpalolla on myös itsellään vahva kytkös Mikkelin seutuun. Hän on viettänyt lapsuuden kesänsä perheen mökillä Puulan saaressa Hirvensalmella. 

– Luonto ja Mikkelin seutu on tullut minulle läheiseksi ja haluan tarjota myös omille lapsilleni mahdollisuuden nauttia tästä paikasta, luonnosta, uimisesta ja kalastamisesta. Mökkirannasta on lisäksi vain noin puolen tunnin matka Mikkelin keskustaan, joten voin käydä jopa töissä täältä käsin ja lämmittää rantasaunan työpäivän päätteeksi. Tällä paikalla on iso sija elämässäni.   

Lasonpalo kehuu myös Mikkelin monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, myös kesäsesongin ulkopuolella. 

– Itse olen hurahtanut frisbeegolfiin ja Mikkelin metsiä ja monia älyttömän hienoja frisbeegolf-ratoja onkin tullut tallattua täällä paljon. Perheen kanssa olemme käyneet myös hiihtämässä sekä esimerkiksi Viihdeuimala Rantakeitaassa Rantakylässä Mikkelissä. 

Lasonpalo muistuttaa myös ympärivuotisesta kulttuuritarjonnasta.

– Mikkelissä on hyvää ja tasokasta sielunruokaa läpi vuoden, myös niinä “tylsimpinä kuukausina”. Kannattaa tulla rohkeasti paikan päälle!

Mikkelin Musiikkijuhlien konserttiohjelmisto

Varmista itsellesi huippuelämykset ja hanki liput Mikkelin Musiikkijuhlien konsertteihin. Tutustu ohjelmistoon!

15.7.2024

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo lontoolaisen Philharmonia Orchestran virtuaalitodellisuus kokemuksen Etelä-Savoon

Musiikkijuhlien On the Move-kiertue tarjoaa erilaisen musiikkikokemuksen eri puolilla Etelä-Savoa 29.7.-1.8. välisenä aikana. Kyseessä on festivaaleilla esiintyvän lontoolaisen Philharmonia Orchestran virtuaalitodellisuus kokemus, jossa pääsee kokemaan konsertin sen parhailta paikoilta eli orkesterin kanssa lavalta.

Lue lisää

29.6.2024

Pääyhteistyökumppanimme Osuuskauppa Suur-Savo on jälleen näkyvästi esillä Mikkelin Musiikkijuhlilla

Tutustu artikkelista Osuuskaupan asiakasomistajan konserttietuihin, S-ryhmän vapaapääsyisiin On the move! -konsertteihin sekä Mikkelin Musiikkijuhlien aikana palveleviin ravintoloihin.

Lue lisää

19.6.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien lehti Sävelkukka nyt myös näköislehtenä!

Lue lisää

14.6.2024

On the Move! 2024 – monipuolisempana kuin koskaan!

On the Move! -konserttisarja tuo jälleen Mikkelin Musiikkijuhlat lähelle kuulijoita Mikkelin seudun kartanoihin, ravintoloihin ja kauppakeskuksiin. Tarjolla on tuttuun tapaan laadukasta musiikkia pääosin ilmaisissa tapahtumissa Pieksämäeltä Ristiinaan. 2024–2026 Veej’jakaja- & Leader-hanketuen saanut On the Move! toimii Mikkelin seudulla kulttuuritoimijoita ja -yhteisöjä yhdistävänä voimana.

Lue lisää

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää