21.02.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Kapellimestari Erkki Lasonpalo Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kapellimestari Erkki Lasonpalon Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi. Lasonpalo ottaa vastaan tehtävän välittömästi, ja taiteellisen johtajan toimikausi ulottuu vuoden 2026 Festivaaliviikon loppuun.

Erkki Lasonpalo (syntynyt 1986) on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan ja Leif Segerstamin johdolla. Lasonpalo on toiminut Heinäveden Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuodesta 2014 kesään 2023 saakka. Mikkelin Kaupunginorkestein kapellimestarina Lasonpalo on toiminut vuodesta 2020 lähtien, ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2020 lähtien. Erkki Lasonpalolla on myös pitkäaikainen yhteistyö nuorten muusikoiden Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa.

’Mikkelin Musiikkijuhlilla on yli kolmikymmenvuotinen historia, mutta Musiikkijuhlat on nyt käynyt läpi todellisen uudistumisen. Erkki Lasonpalon mukaan tulo on tärkeä askel uudistumisessamme. Lasonpalon tulon myötä lujitamme suhdettamme Musiikkijuhlille tärkeisiin yhteistyökumppaneihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nelivuotisella jaksolla tulemme näkemään taiteelliselta tasoltaan sekä ohjelmistoltaan kehittyvän ja nousujohteisen kaaren. Odotan innolla Lasonpalon tahtipuikon riemukasta kaarta Mikkelin Musiikkijuhlien kehittymisen tarinassa’, Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ryn hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

’On suuri kunnia tarttua perinteikkään, tasokkaan ja upeasti hoidetun festivaalin peräsimeen. Festivaalia läheltä viime vuodet seuranneena voin todeta, että Mikkelin musiikkijuhlat on hyvässä suhteessa kansainvälinen, kansallinen ja paikallinen. Pidän myös poikkeuksellisena sitä tarinaa, miten festivaali selvisi ensin koronasta, sekä vuosi sitten Ukrainan kriisin mukana tulleesta myllerryksestä. Ensi kesän kantava teema on rakkaus. Tuskin mikään muu voisikaan olla tällä hetkellä tärkeämpää koko maailmassa. ’, Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi nimitetty Erkki Lasonpalo toteaa.

Kesällä 2022 Mikkelin Musiikkijuhlat aloittivat yhteistyön lontoolaisen The Philharmonia orkesterin, sekä sen kapellimestari Santtu Matias Rouvalin, kanssa. The Philharmonian kanssa yhteistyö jatkuu vuoden 2026 Festivaaliviikkoon saakka, ja muodostaa Mikkelin Musiikkijuhlien Festivaaliviikon rungon lähivuosille. Kesän 2023 ohjelmisto on julkaistu, ja lipunmyynti on käynnistynyt vuoden 2022 lopussa.

Lisätietoja:

Markus Tykkyläinen, hallituksen puheenjohtaja, puheenjohtaja@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh +358 50 596 5482

Erkki Lasonpalo, taiteellinen johtaja, puh +358 40 147 4014

17.3.2023

MUSIIKIN MAISTERI MIKKO LEPPÄNEN MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN FESTIVAALIJOHTAJAKSI

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kauppatieteiden kandidaatin, musiikin maisteri Mikko Leppäsen Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi.

Lue lisää

15.3.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ry:n vuosikokous ti 28.3.2023 klo 16.00

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 28.03.2023 klo 16.00 Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa, Sointukatu 1, Mikkeli.

Lue lisää

21.2.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kapellimestari Erkki Lasonpalon Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi. Lasonpalo ottaa vastaan tehtävän välittömästi, ja taiteellisen johtajan toimikausi ulottuu vuoden 2026 Festivaaliviikon loppuun.

Lue lisää

16.2.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat esillä Scan Magazine -lehdessä

Kansainvälinen Scan Magazine hehkuttaa musiikkijuhlien ainutlaatuista, kansainvälistä huippuesiintyjien ohjelmakokonaisuutta.

Lue lisää

9.2.2023

Muutoksia Mikkelin Musiikkijuhlien organisaatiossa – Festivaalijohtaja Teemu Laasanen siirtyy muihin tehtäviin

Vuodesta 2018 Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajana toiminut Teemu Laasanen siirtyy täysipainoisesti johtamaan perustamaansa MusicFairyTales MFT Oy:tä, jonka toimitusjohtajana hän toimii.

Lue lisää

28.11.2022

Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmisto on valmis!

Kesän 2023 teema on Licence to Love – Lupa Rakastaa. Rakkautta tutkitaan konserteissa eri näkökulmista.

Lue lisää

28.11.2022

Mikkelin Musiikkijuhlat on Vuoden festivaali 2023

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Mikkelin Musiikkijuhlat Vuoden festivaaliksi 2023.

Lue lisää

24.11.2022

Mikkelin Musiikkijuhlat kasvaa kunnianhimoisesti

Kolmisenkymmentä vuotta sitten perustettu Mikkelin Musiikkijuhlat uudisti tänä kesänä toimintamallinsa ja varautuu kasvamaan lähivuodet vauhdikkaasti.

Lue lisää

7.10.2022

Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa nelivuotinen yhteistyösopimus

Mikkelin Musiikkijuhlat julkistaa nelivuotisen yhteistyösopimuksen Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa.

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.