21.02.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Kapellimestari Erkki Lasonpalo Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kapellimestari Erkki Lasonpalon Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi. Lasonpalo ottaa vastaan tehtävän välittömästi, ja taiteellisen johtajan toimikausi ulottuu vuoden 2026 Festivaaliviikon loppuun.

Erkki Lasonpalo (syntynyt 1986) on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan ja Leif Segerstamin johdolla. Lasonpalo on toiminut Heinäveden Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuodesta 2014 kesään 2023 saakka. Mikkelin Kaupunginorkestein kapellimestarina Lasonpalo on toiminut vuodesta 2020 lähtien, ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2020 lähtien. Erkki Lasonpalolla on myös pitkäaikainen yhteistyö nuorten muusikoiden Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa.

’Mikkelin Musiikkijuhlilla on yli kolmikymmenvuotinen historia, mutta Musiikkijuhlat on nyt käynyt läpi todellisen uudistumisen. Erkki Lasonpalon mukaan tulo on tärkeä askel uudistumisessamme. Lasonpalon tulon myötä lujitamme suhdettamme Musiikkijuhlille tärkeisiin yhteistyökumppaneihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nelivuotisella jaksolla tulemme näkemään taiteelliselta tasoltaan sekä ohjelmistoltaan kehittyvän ja nousujohteisen kaaren. Odotan innolla Lasonpalon tahtipuikon riemukasta kaarta Mikkelin Musiikkijuhlien kehittymisen tarinassa’, Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ryn hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

’On suuri kunnia tarttua perinteikkään, tasokkaan ja upeasti hoidetun festivaalin peräsimeen. Festivaalia läheltä viime vuodet seuranneena voin todeta, että Mikkelin musiikkijuhlat on hyvässä suhteessa kansainvälinen, kansallinen ja paikallinen. Pidän myös poikkeuksellisena sitä tarinaa, miten festivaali selvisi ensin koronasta, sekä vuosi sitten Ukrainan kriisin mukana tulleesta myllerryksestä. Ensi kesän kantava teema on rakkaus. Tuskin mikään muu voisikaan olla tällä hetkellä tärkeämpää koko maailmassa. ’, Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi nimitetty Erkki Lasonpalo toteaa.

Kesällä 2022 Mikkelin Musiikkijuhlat aloittivat yhteistyön lontoolaisen The Philharmonia orkesterin, sekä sen kapellimestari Santtu Matias Rouvalin, kanssa. The Philharmonian kanssa yhteistyö jatkuu vuoden 2026 Festivaaliviikkoon saakka, ja muodostaa Mikkelin Musiikkijuhlien Festivaaliviikon rungon lähivuosille. Kesän 2023 ohjelmisto on julkaistu, ja lipunmyynti on käynnistynyt vuoden 2022 lopussa.

Lisätietoja:

Markus Tykkyläinen, hallituksen puheenjohtaja, puheenjohtaja@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh +358 50 596 5482

Erkki Lasonpalo, taiteellinen johtaja, puh +358 40 147 4014

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää

31.7.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Vuonna 2024 Mikkelin Musiikkijuhlat soivat eurooppalaisille arvoille.

Lue lisää

29.7.2023

MUSIIKKIJUHLAT VALITSI VUODEN NUOREN TAITEILIJAN JA -SÄVELTÄJÄN

Kapellimestari Aliisa Neige Barrièrelle ja säveltäjä Luukas Hiltuselle 1 000 € stipendit ja konsertti 2024 festivaalilla

Lue lisää

28.7.2023

MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN AVAJAISKONSERTTI SIIRTYY KAUPPAKESKUS STELLAAN

Konserttiin on vapaa pääsy

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.