26.01.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

-Koronavuodet ja maailmanpolitiikan muutokset aiheuttivat Mikkelin Musiikkijuhlille haasteita, joista se selviytyi voittajana. Yhteistyö kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtaman Philharmonia Orchestran kanssa loi pohjan kansainvälisen huippufestivaalin rakentamiselle, todetaan Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy:n tiedotteessa.

– Musiikkijuhlia on kehitetty kunnianhimoisesti ja se on onnistunut luomaan haasteista menestystarinan. Nousu on ollut huikeaa aiempien kumppaniyhteyksien kadottua. Ohjelmisto on monipuolinen ja se julkistetaan hyvissä ajoin ennakkoon, perustelee Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry:n toimitusjohtaja Maisa Häkkinen valintaa Vuoden matkailuteko -palkinnon saajaksi.

Häkkinen korostaa Musiikkijuhlien merkitystä paikalliselle elinkeinoelämälle.

– Musiikkijuhlat tuovat joka kesä seudulle sekä kotimaisia että kansainvälisiä matkailijoita ja näin myös asiakkaita paikallisille yrityksille. Tärkeä osa juhlayleisöä ovat myös paikalliset ja vapaa-ajanasukkaat.

Palkinnon vastaanotti 20.1.2024 Yrittäjägaalassa Savonlinnassa Mikkelin Musiikkijuhlien tuore festivaalijohtaja Mirva Helske. Myös Helske näkee festivaalilla olevan tärkeä rooli paitsi korkeatasoisena kulttuuritapahtumana, myös yhtenä alueen hyvinvoinnin edistäjänä. 

– Seudun kehittäminen on tärkeä osa Musiikkijuhlien tehtävää. Vierailussa Musiikkijuhlilla yhdistyy monta hienoa asiaa: korkeatasoinen konserttielämys sekä paikallinen kulttuuri ja seudun upea luonto, joka erityisesti kansainvälisille vieraille näyttäytyy eksoottisena, toteaa Helske.   

Festivaalijohtaja Mirva Helske vastaanotti 2023 Matkailupalkinnon Kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelältä.
 Etelä-Savon YrittäjäGaala 20.1.2024

Helske antaa kunnian Vuoden matkailuteko -palkinnosta työn tehneille ja sen mahdollistaneille.

-Mikkelin Musiikkijuhlien puolesta kiitän lämpimästi Mikkelin Musiikkijuhlien edellisiä festivaalijohtajia, hallitusta, organisaation työntekijöitä sekä suurta vapaaehtoisten joukkoa, joka on antanut aikaansa ja työpanoksensa tapahtuman järjestämiselle, Helske toteaa. 

Erityisen suuret kiitokset Mikkelin Musiikkijuhlat osoittaa festivaalin tukijoille! Aatos Erkon säätiön, Mikkelin kaupungin, Etelä-Savon Maakuntaliiton, Osuuskauppa Suur-Savon ja muiden lähivuosina mukana olleiden yritysten usko toimintaamme on luonut Mikkelin Musiikkijuhlille mahdollisuuden kehittyä ja luoda uuden suunnan festivaalille. 

Suuret kiitokset ansaitsevat myös festivaalilla esiintyneet taiteilijat, kaikki konsertteihin saapuneet vieraat sekä mikkeliläiset, jotka ovat ottaneet festivaalin omakseen. Suuria asioita tehdään yhdessä. 

Mikkelin Musiikkijuhlat suuntaa katseen ensi kesään ja tulevaisuuteen. Taiteellisen johtajamme Erkki Lasonpalon johdolla jatkamme nuorten muusikoiden esille nostamista Vivo-yhteistyön ja vuoden nuorten taiteilijoiden palkitsemisen avulla. Lujitamme yhteistyötä myös paikallisten osaajien, kuten Saimaan alueen orkesterien ja muiden kulttuurintekijöiden kanssa.

Samalla työ Etelä-Savon matkailun ja kansainvälisen yritysyhteistyön hyväksi jatkuu. Silta Lontoon suuntaan on avattu ja sitä vahvistetaan Philharmonian kanssa määrätietoisesti vuoteen 2026 asti. 

-Ovi kumppanuusyhteistyölle Mikkelin Musiikkijuhlien kanssa on avoinna Etelä-Savon yrityksille, jotka haluavat lähteä kanssamme uuteen suuntaan! toteaa festivaalijohtaja Helske.

Kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä sekä Mikkelin Musiikkijuhlien Mirva Helske & Taru Kuosma

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää

31.7.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Vuonna 2024 Mikkelin Musiikkijuhlat soivat eurooppalaisille arvoille.

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.