01.05.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Miksi Mikkelin Musiikkijuhlille kannattaa tulla kesällä 2024?

Mikkelin Musiikkijuhlien kesän 2024 ohjelmisto ja henki ovat festivaalin teeman “Oodi ilolle” mukaisesti rakentuneet ilon, rauhan, vapauden ja ystävyyden kunnioitukselle. Ohjelmistossa on sekä  spektaakkelimaisia taidemusiikkikonsertteja että Mikkelissä ennenkokemattomia, tuoreita musiikkielämyksiä kuuden orkesterin sekä huippukuorojen ja -solistien tarjoilemina.

– Kesän festivaali on sopivasti ajan hermolla perinteitä kunnioittaen. Philharmonia Orchestran lisäksi tähtinä loistavat nuoret kotimaiset lahjakkuudet. Sykähdyttäviä tunteita ja energiaa ei tule konserteista tule puuttumaan, lupaa Mikkelin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo.

Lasonpalo listaa konsertteja, joita ei kannata jättää väliin: 

1 “Avajaiskonsertista tulee upea, hieno kokonaisuus.”

Kuten Ludwig van Beethovenin 9. sinfonian kantaesityksessä 200 vuotta sitten, myös Mikkelissä sinfonia kuullaan kuoron tulkitsemana. Konsertissa kuullaan myös nuoren suomalaisen nousevan säveltäjän, Luukas Hiltusen, kantaesitys Scintillation. Saimaa Sinfonietan, Orkester Nordenin nuoria muusikoita ja Helsingin filharmonista kuoroa johtaa Aliisa Neige Barriere

– Beethovenin yhdeksäs sinfonian neljäs osa, Oodi ilolle, Friedrich Schillerin runon mukaan, on ylistys tasa-arvolle, rauhalle, ilolle ja ystävyydelle. Ne ovat hyvin suomalaisia ja eurooppalaisia arvoja, ja Oodi ilolle on myös Euroopan unionin virallinen hymni. Luvassa on jotain isoa, konsertista tulee upea!

2 “Game Music Collectiven konsertti on aivan erityinen elämys.”

Sunnuntaina 4.8. kuullaan Mikkelissä ensimmäistä kertaa nostalgista ja hienoa pelimusiikkia ison orkesterin, mieskuoro Alvarin sekä sopraano Iris Candelarian esittämänä. Konsertti on täynnä upeita tulkintoja tunnetuista ja ikivihreistä pelimaailman teemoista.

– Kyseessä on superenerginen ja viihdyttävä konsertti, eeppinen kokonaisuus valoineen ja efekteineen.  Game Music Collective (GMC) on esiintynyt muun muassa täpötäydelle Finlandia-talolle, ja heillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Upea musiikki koskettaa kaikenikäisiä ja GMC:n sovitukset ja tulkinnat ovat saaneet ylistystä myös alkuperäisiltä säveltäjiltä.

GMC:n perustaja, Lukas Stasevskij, on suomalaisukrainalainen sellisti, joka tuo Mikkelin Musiikkijuhlille myös ajankohtaisen teeman. Erkki Liikanen haastattelee Lukasta maanantaina 5.8. hänen uudesta kirjastaan, “Sodan sellisti”, johon hän on taltioitunut näkymiä ja tuntojaan Ukrainan sodasta.

3 “Trio Mikkola, Lampenius ja Helander on superhyvä!”

Pianisti Laura Mikkolan, viulisti Linda Lampeniuksen ja sellisti Jaani Helanderin trio esittää Beethovenin, Wennäkosken sekä Tšaikovskin teoksia “Sävyä ja säihkettä” -konsertissa maanantaina 5.8.

– Olen kuullut heitä, he ovat loistavia. Suosittelen!  Luvassa on intensiivistä ja taitavaa mestariteosten tulkintaa.

4 “Sinfoniaorkesteri Vivo, Orkester Norden ja Lilja Haatainen – tämä setti on upea!”

Tiistaina 6.8. Mikaelin Martti Talvela -salissa kajahtaa komeasti Kabalevskin, Šostakovitšin sekä de Sarasaten teokset, kun Nuorta Voimaa -konsertin esiintyjäkaarti – Sinfoniaorkesteri Vivon ja Orkester Nordenin muusikot – täyttävät konserttilavan. Solistina on  nuori superlahjakas viulisti Lilja Haatainen

– Vivo soittaa mahtavalla energialla, ja nyt saamme vielä kansainväliset nuoret lahjakkaat Orkester Nordenin soittajat lavalle. Lilja on käsittämätön taituri ja upea viulisti, ja millaisella palolla hän soittaa! Hän on seuraava Pekka Kuusisto tai Heimo Haitto. Konsertti tulee olemaan  upea, energinen kokemus.  Nämä orkesterit ovat hieno esimerkki siitä, miten nuoret kasvavat ja kehittyvät niissä huippumuusikoiksi.

5 Ilon ja valon säveliä Waltteri Torikan & Mikkelin kaupunginorkesterin esittämänä

Keskiviikkoiltana 7.8. Pitäjänkirkossa kuullaan barokkimusiikin, kantaattien ja ooppera-aarioiden helmiä Mikkelin kaupunginorkesterin sekä rakastetun baritonin, Waltteri Torikan esittämänä.

– Konsertissa toteutuu hienosti festivaalin teema. Iloa ja valoa tulvivia teoksia kuullaan lisäksi kauniissa miljöössä, ja Pitäjänkirkossa ääni soi upeasti.

6 Philharmonia Orchestra ja nuoret lahjakkaat laulajat Oopperagaalassa

Lauantaina 10.8. Mikaelissa nautitaan tunnetuista ooppera-aarioista ja duetoista nuorten huippusolistien tulkitsemina.

– Konsertin solistit ovat nousevia huippulaulajia. Oopperagaala on myös hieno tilaisuus kuulla yhtä maailman upeimpiin orkestereihin kuuluvaa Philharmonia Orchestraa. Orkesteria johtaa Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff, jonka saamme iloksemme vierailemaan Mikkeliin.

7 Päätöskonsertin sellokomeetta ja Sibeliuksen 1. sinfonia

Mikkelin Musiikkijuhlien päätöskonsertissa sunnuntaina 11.8. kuullaan Smetanan Molday, Sibeliuksen 1. sinfonia sekä Elgarin Sellokonsertto huippusellisti Jonathan Roozemanin esittämänä. Philharmonia Orchestraa johtaa Erkki Lasonpalo.

– Konsertti on hieno huipennus festivaaliviikolle, siinä on sekä mahtavuutta että herkkää tunnelmaa. Jonathan Roozeman tarjoilee koskettavan sellokonserton ja Philharmonia Orchestra soittaa yksinkertaisesti upeasti. Viimeinen ilta kertoo jotain myös ensi vuodesta, se on portti kesään 2025. Sibelius on siitä esimakua, kertoo Lasonpalo.

Tutustu Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistoon

Lue lisää festivaalin ohjelmistosta ja varaa liput unohtumattomiin musiikkielämyksiin!

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää