20.06.2023

Isot Beet on improvisaatiota suurella intohimolla

Isot Beet on improvisaatiota suurella intohimolla

"Kokoonpano, joka vie klassisen musiikin improvisoinnin 2000-luvulle" ja "Jännittävä seikkailu rajalle, jonne kukaan muusikko ei ole vielä mennyt..." Näin kuvaillaan kolmen muusikkoveljeksen, FrantišekOndrej ja Roman Janoskan, sekä heidän lankomiehensä Julius Darvasin muodostamaa Janoska Ensemblea, klassisen musiikin fantastista kvartettia. 

Janoska Ensemble on yksi omaperäisimmistä, huippulahjakkaiden muusikkojen kokoonpanoista. Heillä on aivan oma tyylinsä, "Janoska style", joka rohkeudellaan, intohimoisuudellaan ja kekseliäisyydellään ihastuttaa konserttiyleisöjä ympäri maailmaa. Esitykset ammentavat energiaa vuorovaikutuksesta yleisön kanssa, ja vain mielikuvitus on rajan sille, mihin he yltävät. 

Tutuista klassikoista syntyy virkistävän yllätyksellisiä versioita

Isot Beet: Bernstein, Beethoven, Brahms, Brubeck, Bach, Bartók... Janoska Ensemblen konsertissa on parasta vain nauttia tuttujen melodioiden mainioista, tuoreista tulkinnoista. Kvartetin esitykset ovat mukaansatempaavia yhdistelmiä klassista musiikkia, folkia, jazzia, latinomusiikkia ja muita genrejä. Klassikot muovautuvat heidän käsissään taidokkaiksi improvisaatioiksi virtuoosimaisine viuluosuuksineen. 

Tervetuloa nauttimaan vauhdikkaasta esityksestä!

Tiistiaina 1.8. klo 19 se tapahtuu! Osta liput Isot Beet -konserttiin ja lähde matkalle musiikillisiin sfääreihin Janoska Ensemblen mukana!

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää