17.03.2023

MUSIIKIN MAISTERI MIKKO LEPPÄNEN MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN FESTIVAALIJOHTAJAKSI

MUSIIKIN MAISTERI MIKKO LEPPÄNEN MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN FESTIVAALIJOHTAJAKSI

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kauppatieteiden kandidaatin, musiikin maisteri Mikko Leppäsen Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi.

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kauppatieteiden kandidaatin, musiikin maisteri Mikko Leppäsen Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi. Leppänen aloittaa työsuhteen 20.03.2023.

Mikko Leppänen (syntynyt 1982) on opiskellut Helsingin kauppakorkeakoulun kandidaatin tutkinnon lisäksi Sibelius-Akatemiassa Taidehallinnon Arts Management -ohjelmassa musiikin maisteritutkinnon. Lisäksi Leppänen on suorittanut Esittävien taiteiden johtamisen ja yritysjohtamisen erityisammattitukinnon (JYET). Leppäsellä on läheinen suhde musiikkiin oman harrastuneisuuden kautta muun muassa kuorolaulun myötä.

Leppäsellä on vahva kokemus musiikkitapahtumien tuottamisessa sekä kulttuurialan yhdistystoiminnassa. Mikko Leppänen on toiminut Kymenlaakson Orkesteri Oy:n (Kymi Sinfonietta) toimitusjohtajana elokuusta 2021 maaliskuulle 2023 saakka. Hän on toiminut myös Sinfoniaorkesteri Vivon intendenttinä vuodesta 2018 vuoteen 2021.

’Mikko Leppäsellä on erinomaiset edellytykset tukea Mikkelin Musiikkijuhlien uudistumista. Leppäsellä on paitsi poikkeuksellisen vahva koulutustausta Festivaalijohtajan tehtäviin, myös korkealle arvostamamme työkokemus meitä lähellä olevista ja arvostamistamme organisaatioista. Kesän juhlaviikkoon on neljä kuukautta. Odotan innolla yhteistyömme alkamista’, Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ryn hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

’Mikkelin Musiikkijuhlat on aidosti kansainvälisen tason festivaali, joka on kuluneen vuoden aikana käynyt läpi suuren muutoksen. Festivaali on juuri nyt erittäin mielenkiintoisessa tilanteessa, uuden alun kynnyksellä. Kapellimestari Erkki Lasonpalon kanssa olemme tehneet jo vuosia yhteistyötä, ja meillä on hyvät eväät jatkaa yhdessä sitä hienoa työtä jota Mikkelin Musiikkijuhlilla on jo vuosikymmenien ajan tehty ’, Mikkelin Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi nimitetty Mikko Leppänen toteaa.

Kesällä 2022 Mikkelin Musiikkijuhlat aloittivat yhteistyön lontoolaisen The Philharmonia orkesterin, sekä sen kapellimestari Santtu Matias Rouvalin, kanssa. The Philharmonian kanssa yhteistyö jatkuu vuoden 2026 Festivaaliviikkoon saakka, ja muodostaa Mikkelin Musiikkijuhlien Festivaaliviikon rungon lähivuosille. Kesän 2023 ohjelmisto on julkaistu, ja lipunmyynti on käynnistynyt vuoden 2022 lopussa. Helmikuussa Musiikkijuhlat julkaisi taiteellisen johtajan nimityksen kapellimestari Erkki Lasonpalon aloittaessa Musiikkijuhlien organisaatiossa. Mikko Leppäsen nimitys on jatkoa organisaation uudistamisessa sekä vahvistamisessa.

Lisätietoja:                          

Markus Tykkyläinen, hallituksen puheenjohtaja, puheenjohtaja@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh +358 50 596 5482
Mikko Leppänen, festivaalijohtaja, festival@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh + 358 50 505 1082

17.3.2023

MUSIIKIN MAISTERI MIKKO LEPPÄNEN MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN FESTIVAALIJOHTAJAKSI

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kauppatieteiden kandidaatin, musiikin maisteri Mikko Leppäsen Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi.

Lue lisää

15.3.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ry:n vuosikokous ti 28.3.2023 klo 16.00

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 28.03.2023 klo 16.00 Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa, Sointukatu 1, Mikkeli.

Lue lisää

21.2.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kapellimestari Erkki Lasonpalon Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi. Lasonpalo ottaa vastaan tehtävän välittömästi, ja taiteellisen johtajan toimikausi ulottuu vuoden 2026 Festivaaliviikon loppuun.

Lue lisää

16.2.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat esillä Scan Magazine -lehdessä

Kansainvälinen Scan Magazine hehkuttaa musiikkijuhlien ainutlaatuista, kansainvälistä huippuesiintyjien ohjelmakokonaisuutta.

Lue lisää

9.2.2023

Muutoksia Mikkelin Musiikkijuhlien organisaatiossa – Festivaalijohtaja Teemu Laasanen siirtyy muihin tehtäviin

Vuodesta 2018 Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajana toiminut Teemu Laasanen siirtyy täysipainoisesti johtamaan perustamaansa MusicFairyTales MFT Oy:tä, jonka toimitusjohtajana hän toimii.

Lue lisää

28.11.2022

Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmisto on valmis!

Kesän 2023 teema on Licence to Love – Lupa Rakastaa. Rakkautta tutkitaan konserteissa eri näkökulmista.

Lue lisää

28.11.2022

Mikkelin Musiikkijuhlat on Vuoden festivaali 2023

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Mikkelin Musiikkijuhlat Vuoden festivaaliksi 2023.

Lue lisää

24.11.2022

Mikkelin Musiikkijuhlat kasvaa kunnianhimoisesti

Kolmisenkymmentä vuotta sitten perustettu Mikkelin Musiikkijuhlat uudisti tänä kesänä toimintamallinsa ja varautuu kasvamaan lähivuodet vauhdikkaasti.

Lue lisää

7.10.2022

Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa nelivuotinen yhteistyösopimus

Mikkelin Musiikkijuhlat julkistaa nelivuotisen yhteistyösopimuksen Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa.

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.