17.03.2023

MUSIIKIN MAISTERI MIKKO LEPPÄNEN MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN FESTIVAALIJOHTAJAKSI

MUSIIKIN MAISTERI MIKKO LEPPÄNEN MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN FESTIVAALIJOHTAJAKSI

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kauppatieteiden kandidaatin, musiikin maisteri Mikko Leppäsen Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi.

Mikkelin Musiikkijuhlat ovat nimittäneet kauppatieteiden kandidaatin, musiikin maisteri Mikko Leppäsen Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi. Leppänen aloittaa työsuhteen 20.03.2023.

Mikko Leppänen (syntynyt 1982) on opiskellut Helsingin kauppakorkeakoulun kandidaatin tutkinnon lisäksi Sibelius-Akatemiassa Taidehallinnon Arts Management -ohjelmassa musiikin maisteritutkinnon. Lisäksi Leppänen on suorittanut Esittävien taiteiden johtamisen ja yritysjohtamisen erityisammattitukinnon (JYET). Leppäsellä on läheinen suhde musiikkiin oman harrastuneisuuden kautta muun muassa kuorolaulun myötä.

Leppäsellä on vahva kokemus musiikkitapahtumien tuottamisessa sekä kulttuurialan yhdistystoiminnassa. Mikko Leppänen on toiminut Kymenlaakson Orkesteri Oy:n (Kymi Sinfonietta) toimitusjohtajana elokuusta 2021 maaliskuulle 2023 saakka. Hän on toiminut myös Sinfoniaorkesteri Vivon intendenttinä vuodesta 2018 vuoteen 2021.

’Mikko Leppäsellä on erinomaiset edellytykset tukea Mikkelin Musiikkijuhlien uudistumista. Leppäsellä on paitsi poikkeuksellisen vahva koulutustausta Festivaalijohtajan tehtäviin, myös korkealle arvostamamme työkokemus meitä lähellä olevista ja arvostamistamme organisaatioista. Kesän juhlaviikkoon on neljä kuukautta. Odotan innolla yhteistyömme alkamista’, Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ryn hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

’Mikkelin Musiikkijuhlat on aidosti kansainvälisen tason festivaali, joka on kuluneen vuoden aikana käynyt läpi suuren muutoksen. Festivaali on juuri nyt erittäin mielenkiintoisessa tilanteessa, uuden alun kynnyksellä. Kapellimestari Erkki Lasonpalon kanssa olemme tehneet jo vuosia yhteistyötä, ja meillä on hyvät eväät jatkaa yhdessä sitä hienoa työtä jota Mikkelin Musiikkijuhlilla on jo vuosikymmenien ajan tehty ’, Mikkelin Musiikkijuhlien Festivaalijohtajaksi nimitetty Mikko Leppänen toteaa.

Kesällä 2022 Mikkelin Musiikkijuhlat aloittivat yhteistyön lontoolaisen The Philharmonia orkesterin, sekä sen kapellimestari Santtu Matias Rouvalin, kanssa. The Philharmonian kanssa yhteistyö jatkuu vuoden 2026 Festivaaliviikkoon saakka, ja muodostaa Mikkelin Musiikkijuhlien Festivaaliviikon rungon lähivuosille. Kesän 2023 ohjelmisto on julkaistu, ja lipunmyynti on käynnistynyt vuoden 2022 lopussa. Helmikuussa Musiikkijuhlat julkaisi taiteellisen johtajan nimityksen kapellimestari Erkki Lasonpalon aloittaessa Musiikkijuhlien organisaatiossa. Mikko Leppäsen nimitys on jatkoa organisaation uudistamisessa sekä vahvistamisessa.

Lisätietoja:                          

Markus Tykkyläinen, hallituksen puheenjohtaja, puheenjohtaja@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh +358 50 596 5482
Mikko Leppänen, festivaalijohtaja, festival@mikkelinmusiikkijuhlat.fi, puh + 358 50 505 1082

14.6.2024

On the Move! 2024 – monipuolisempana kuin koskaan!

On the Move! -konserttisarja tuo jälleen Mikkelin Musiikkijuhlat lähelle kuulijoita Mikkelin seudun kartanoihin, ravintoloihin ja kauppakeskuksiin. Tarjolla on tuttuun tapaan laadukasta musiikkia pääosin ilmaisissa tapahtumissa Pieksämäeltä Ristiinaan. 2024–2026 Veej’jakaja- & Leader-hanketuen saanut On the Move! toimii Mikkelin seudulla kulttuuritoimijoita ja -yhteisöjä yhdistävänä voimana.

Lue lisää

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää