17.08.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Kapellimestari ja Mikkelin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo debytoi lontoolaisen Philharmonia Orchestran johtajana elokuun 2023 alussa Mikkelin Musiikkijuhlien konsertissa. Erinomaisesti sujunut yhteistyö poiki uusintakutsun johtaa orkesteria myös kesän 2024 festivaalilla.

Lasonpalo johtaa Mikkelin Musiikkijuhlien päätöskonsertin sunnuntaina 11.8.2024 klo 20.00 konserttitalo Mikaelin Martti Talvela -salissa. Konsertissa Philharmonia Orchestran solistina taituroi Suomen lahjakkaimpiin sellisteihin kuuluva Jonathan Roozeman. Ohjelmassa kuullaan Bedřich Smetanan Vltava (Moldau), Edward Elgarin Sellokonsertto sekä Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 1.

”Halusimme kuulla tässä orkesterin näkemyksen päätöskonsertin kapellimestarista, ja siksi nimeä ei julkaistu vielä muun Philharmonian ohjelman yhteydessä pari viikkoa sitten. Meille oli tärkeää, että orkesteri sai antaa mielipiteensä Lasonpalon kesän 2023 debyytin jälkeen. Palaute oli sangen positiivinen, joten oli helppo tehdä orkesterin hallinnon kanssa yhteinen päätös kapellimestarista”, festivaalijohtaja Mikko Leppänen kertoo.

Erkki Lasonpalo on tyytyväinen päästessään uudelleen huippuorkesterin eteen: ”Philharmonia on paitsi maailmanluokan orkesteri, myös Mikkelin Musiikkijuhlien tärkein yhteistyökumppani. Siksi haluamme rakentaa heidän ohjelmansa avoimin kortein, toistemme tuntemuksia kuunnellen ja kunnioittaen. Olen erittäin otettu, että minun ja orkesterin yhteistyö saa jatkoa myös käytännön musisoimisen merkeissä. En pidä sitä itsestäänselvyytenä, vaikka toiminkin Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana”, Lasonpalo kertoo.

Mikkelin Musiikkijuhlien 3.-11.8.2024 teemana ovat eurooppalaiset arvot. Pääkonserttien liput ovat jo myynnissä lippu.fi:n kautta. Philharmonia Orchestraa johtaa festivaalilla ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin sekä Lasonpalon lisäksi kapellimestari Ville Matvejeff. Muita julkaistuja konsertteja ovat festivaalin vuoden nuoren kapellimestari Aliisa Neige Barrièren johtama avajaiskonsertti, jossa kuullaan festivaalin vuoden nuoren säveltäjä Luukas Hiltusen kantaesitys Scintillion ja Beethovenin ikoninen yhdeksäs sinfonia Saimaa Sinfoniettan ja Musiikkitalon kuoron esittämänä. Kansallinen nuoriso-orkesteri Vivo tekee myös vuoden tauon jälkeen paluun Musiikkijuhlille tiistaina 6.8.2024 Nuorta voimaa -konsertissa.

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää

31.7.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Vuonna 2024 Mikkelin Musiikkijuhlat soivat eurooppalaisille arvoille.

Lue lisää

29.7.2023

MUSIIKKIJUHLAT VALITSI VUODEN NUOREN TAITEILIJAN JA -SÄVELTÄJÄN

Kapellimestari Aliisa Neige Barrièrelle ja säveltäjä Luukas Hiltuselle 1 000 € stipendit ja konsertti 2024 festivaalilla

Lue lisää

28.7.2023

MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN AVAJAISKONSERTTI SIIRTYY KAUPPAKESKUS STELLAAN

Konserttiin on vapaa pääsy

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.