31.07.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Vuonna 2024 Mikkelin Musiikkijuhlat soivat eurooppalaisille arvoille.

Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelman pääkonsertit vuodelle 2024 on julkaistu, ja lipunmyynti käynnistyy 01.08.2023. Nyt myyntiin tulevien konserttien tarjontaa täydennetään vielä syksyn 2023 aikana.

Kesän 2024 Musiikkijuhlat järjestetään 03.08.2024 – 11.08.2024 välisenä aikana. Ohjelmiston teemaksi on rakennettu eurooppalaisten arvojen kunnioittaminen. Eurooppalaisten arvojen symboliksi kohonneen Ludvig van Beethovenin yhdeksännen sinfonian ensiesityksestä on vuonna 2024 kulunut 200 vuotta ja teos kuullaan festivaalin 2024 avajaiskonsertissa Saimaa Sinfoniettan, Musiikkitalon kuoron sekä Mikkelin Musiikkijuhlien vuoden nuoren taiteilijan, kapellimestari Aliisa Neige Barrièren yhteistyönä. Avajaiskonsertissa kuullaan myös kantaesitys Scintillation vuoden nuorelta säveltäjältä Luukas Hiltuselta.

Musiikkijuhlien ohjelmiston runko rakentuu lontoolaisen sinfoniaorkesteri The Philharmonian korkeatasoisten konserttien varaan. Orkesterin pääkapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa myös vuonna 2024 kaksi konserttia, joista toisessa kuullaan Anton Brucknerin 200-vuotisjuhlan kunniaksi hänen seitsemäs sinfoniansa.

Vuodesta 2023 tuli välivuosi nuorten muusikoiden Sinfoniaorkesteri Vivon ja Mikkelin Musiikkijuhlien välisessä yhteistyössä, mutta vuonna 2024 tämä perinteeksi muodostunut yhteistyö jatkuu jälleen. Sinfoniaorkesteri Vivon konsertin johtaa Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo, ja solistina soittaa nuori viulun ihmelapsi Lilja Haatainen.

Eurooppalaisten arvojen, vapauden, tasa-arvon, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien merkitys on korostunut tässä ajassamme. Minulle on tärkeää nostaa nämä arvot Musiikkijuhlien kesän 2024 ohjelmiston kantavaksi teemaksi. Avajaiskonsertissamme esitettävä Beethovenin yhdeksäs sinfonia symboloi jo sävellysaikanaan vapaan Euroopan arvoja, mutta sinfonian symbolinen merkitys on entisestään vahvistunut Eurooppaa yhdistävänä sävellystaiteen ikonina. Sinfonian finaalin Oodi Ilolle on Euroopan Unionin virallinen hymni. Avajaiskonsertissamme kantaesitettävä Luukas Hiltuselta tilaamamme sävellys tulee nivoutumaan Beethovenin yhdeksänteen sinfoniaan ja Emily Dickinsin runoon Hope is the Thing with Feathers. Vuoden nuori taiteilija, kapellimestari Aliisa Neige Barrière, tulee johtamaan avajaiskonsertin. Philharmonia Lontoon sekä kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin yhteistyön rinnalla meillä on vahva edustus paikallisista ja alueellisista taiteilijoista sekä kokoonpanoista. Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkestereiden yhteinen Saimaa Sinfonietta esiintyy avajaiskonsertissa ja kansallisen nuoriso-orkesteri Vivon mukana olo yhden välivuoden jälkeen on meille myös hyvin tärkeää. Jo kuluvana vuonna Mikkelissä esiintyvä nuori viulisti Lilja Haatainen tulee esiintymään myös kesällä 2024. Nuorilla taiteilijoilla on Mikkelin Musiikkijuhlien perinteitäkin kunnioittaen merkittävä rooli ohjelmistossamme. Tässä vaiheessa myyntiin tulevat konsertit ovat orkesterikonsertteja, mutta täydennämme ohjelmistoa syksyn mittaan ja luvassa on myös paljon muuta. Tulemme huomioimaan eri ikäryhmiä ohjelmistossa, lapsille ja nuorille tulee kiinnostavia konsertteja ja tulemme syksyllä täydentämään ohjelmistoa myös kevyemmän musiikin konserteilla.

Mikkelin Musiikkijuhlat on vuoden festivaali 2023 ja festivaalin perustukset ovat vankalla pohjalla. Meillä on paljon paikallisia ja valtakunnallisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa pääsemme jatkossa rakentamaan entistä upeampaa ja kansainvälisempää festivaalia.

– Erkki Lasonpalo, Mikkelin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. 

 Vuoteen 2026 saakka sovittu yhteistyö The Philharmonia orkesterin sekä Santtu-Matias Rouvalin kanssa, antavat meille poikkeuksellisella tavalla perustaa suunnitella pitkäjänteisesti Mikkelin Musiikkijuhlien toimintaa ja tarjontaa. Samalle aikajänteelle Jane ja Aatos Erkon säätiön myöntämä nelivuotinen tuki antaa meille myös taloudellista pohjaa yhdessä Mikkelin kaupungin, sekä yrityskumppaneiden yhteistyön kanssa. Tämä kaikki mahdollistaa nyt ensimmäistä kertaa ohjelmiston julkaisemisen jo näin hyvissä ajoin. Uskomme tämän varhaisen ohjelmiston julkaisun palvelevan myös konserttiyleisöä.

– Markus Tykkyläinen, Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Vuoden 2024 Mikkelin Musiikkijuhlien runko ja myyntiin tulevat konsertit

Seuraavat konsertit tulevat myyntiin tiistaina 1.8.2023.

  • 3.8.2024 Avajaiskonsertti: Saimaa Sinfonietta, Musiikkitalon kuoro, johtajana Aliisa Neige Barrière
  • 4.8.2024 Elokuisen iltapäivän unelmia: Iris Candelaria, sopraano; Jukka Nykänen, piano
  • 6.8.2024 Nuorta voimaa: Sinfoniaorkesteri Vivo, Lilja Haatainen, viulu; johtajana. Erkki Lasonpalo
  • 7.8.2024 Kirkkokonsertti: Waltteri Torikka, Mikkelin kaupunginorkesteri
  • 8.8.2024 Brahms & Schumann: Lontoon Philharmonia, johtajana Santtu-Matias Rouvali
  • 9.8.2024 Bruckner 200: Lontoon Philharmonia, johtajana Santtu-Matias Rouvali
  • 10.8.2024 Oopperagaala: Lontoon Philharmonia, johtajana Ville Matvejeff
  • 11.8.2024 Päätöskonsertti: Lontoon Philharmonia

Ohjelmisto tulee täydentymään, ja lisää konsertteja tulee myyntiin syksyn 2023 aikana.

Varmista paikkasi Mikkelin Musiikkijuhlille 2024

Osta liput Lippu.fi -sivustolta. 

14.6.2024

On the Move! 2024 – monipuolisempana kuin koskaan!

On the Move! -konserttisarja tuo jälleen Mikkelin Musiikkijuhlat lähelle kuulijoita Mikkelin seudun kartanoihin, ravintoloihin ja kauppakeskuksiin. Tarjolla on tuttuun tapaan laadukasta musiikkia pääosin ilmaisissa tapahtumissa Pieksämäeltä Ristiinaan. 2024–2026 Veej’jakaja- & Leader-hanketuen saanut On the Move! toimii Mikkelin seudulla kulttuuritoimijoita ja -yhteisöjä yhdistävänä voimana.

Lue lisää

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää