19.06.2023

Latvian kansalliskuoro LATVIJA avaa komeasti festivaaliviikon

Latvian kansalliskuoro LATVIJA avaa komeasti festivaaliviikon

Mikkelin Musiikkijuhlat käynnistyvät perjantaina 28.7. upealla Latvian kansalliskuoro LATVIJAn konsertilla Mikkelin Pitäjänkirkossa. Konsertissa kuullaan romanttista kuoromusiikkia muun muassa Viron ja Latvian merkittävimpiin säveltäjiin kuuluvilta Arvo Pärtiltä ja Peteris Vasksilta sekä Gustav Mahlerilta ja Robert Schumanilta.   

LATVIJA on Euroopan kuorojen parhaimmistoa

LATVIJA on konsertoinut parhaiden kansainvälisten kapellimestareiden ja -orkestereiden kanssa maailman arvostetuimmissa konserttisaleissa. Taidokkaat laulajat muodostavat yhdessä upeasti toimivan kokonaisuuden, jonka äänet soivat yhteen täydellisesti sekä a cappella -esityksissä että suurten orkestereiden kanssa. 

Festivaalijohtaja Mikko Leppänen kuvailee LATVIJA mestarilliseksi kuoroksi. 

– Saamme vieraaksemme yhden Euroopan tasokkaimmista kuoroista, jonka monipuolista ja vaativaa ohjelmistoa kannattaa ehdottomasti tulla kuuntelemaan. Lisäksi Pitäjänkirkko on heidän konserttiinsa oivallinen ympäristö, yksi kauneimmista puukirkoista Suomessa. Upeaa musiikkia kauniissa ympäristössä, hieno elämys tulossa, Leppänen lupaa. 

Kuoronjohtajana karismaattinen Māris Sirmais

Konsertissa saadaan nauttia LATVIJAN ja Māris Sirmaisin, yhden Latvian merkittävimmän kapellimestarin, yhteistyön hedelmistä. Sirmaisin yli 20-vuotisen johtajuuden aikana Latvian kansalliskuoro LATVIJAsta on tullut yksi Euroopan tunnetuimpia kuoroja.

Sirmais on johtanut muun muassa Kremerata Balticaa, Moskovan Musica Viva -kamariorkesteria, Uumajan sinfoniaorkesteria, Helsinki Stringsiä, ja Venäjän valtion Jevgeni Svetlanov akateemista sinfoniaorkesteria. 

Tervetuloa kuulemaan loistavaa kuoromusiikkia – hanki liput!

Tutustu LATVIJAn konsertin ohjelmaan ja osta liput

15.7.2024

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo lontoolaisen Philharmonia Orchestran virtuaalitodellisuus kokemuksen Etelä-Savoon

Musiikkijuhlien On the Move-kiertue tarjoaa erilaisen musiikkikokemuksen eri puolilla Etelä-Savoa 29.7.-1.8. välisenä aikana. Kyseessä on festivaaleilla esiintyvän lontoolaisen Philharmonia Orchestran virtuaalitodellisuus kokemus, jossa pääsee kokemaan konsertin sen parhailta paikoilta eli orkesterin kanssa lavalta.

Lue lisää

29.6.2024

Pääyhteistyökumppanimme Osuuskauppa Suur-Savo on jälleen näkyvästi esillä Mikkelin Musiikkijuhlilla

Tutustu artikkelista Osuuskaupan asiakasomistajan konserttietuihin, S-ryhmän vapaapääsyisiin On the move! -konsertteihin sekä Mikkelin Musiikkijuhlien aikana palveleviin ravintoloihin.

Lue lisää

19.6.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien lehti Sävelkukka nyt myös näköislehtenä!

Lue lisää

14.6.2024

On the Move! 2024 – monipuolisempana kuin koskaan!

On the Move! -konserttisarja tuo jälleen Mikkelin Musiikkijuhlat lähelle kuulijoita Mikkelin seudun kartanoihin, ravintoloihin ja kauppakeskuksiin. Tarjolla on tuttuun tapaan laadukasta musiikkia pääosin ilmaisissa tapahtumissa Pieksämäeltä Ristiinaan. 2024–2026 Veej’jakaja- & Leader-hanketuen saanut On the Move! toimii Mikkelin seudulla kulttuuritoimijoita ja -yhteisöjä yhdistävänä voimana.

Lue lisää

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää