19.06.2023

Latvian kansalliskuoro LATVIJA avaa komeasti festivaaliviikon

Latvian kansalliskuoro LATVIJA avaa komeasti festivaaliviikon

Mikkelin Musiikkijuhlat käynnistyvät perjantaina 28.7. upealla Latvian kansalliskuoro LATVIJAn konsertilla Mikkelin Pitäjänkirkossa. Konsertissa kuullaan romanttista kuoromusiikkia muun muassa Viron ja Latvian merkittävimpiin säveltäjiin kuuluvilta Arvo Pärtiltä ja Peteris Vasksilta sekä Gustav Mahlerilta ja Robert Schumanilta.   

LATVIJA on Euroopan kuorojen parhaimmistoa

LATVIJA on konsertoinut parhaiden kansainvälisten kapellimestareiden ja -orkestereiden kanssa maailman arvostetuimmissa konserttisaleissa. Taidokkaat laulajat muodostavat yhdessä upeasti toimivan kokonaisuuden, jonka äänet soivat yhteen täydellisesti sekä a cappella -esityksissä että suurten orkestereiden kanssa. 

Festivaalijohtaja Mikko Leppänen kuvailee LATVIJA mestarilliseksi kuoroksi. 

– Saamme vieraaksemme yhden Euroopan tasokkaimmista kuoroista, jonka monipuolista ja vaativaa ohjelmistoa kannattaa ehdottomasti tulla kuuntelemaan. Lisäksi Pitäjänkirkko on heidän konserttiinsa oivallinen ympäristö, yksi kauneimmista puukirkoista Suomessa. Upeaa musiikkia kauniissa ympäristössä, hieno elämys tulossa, Leppänen lupaa. 

Kuoronjohtajana karismaattinen Māris Sirmais

Konsertissa saadaan nauttia LATVIJAN ja Māris Sirmaisin, yhden Latvian merkittävimmän kapellimestarin, yhteistyön hedelmistä. Sirmaisin yli 20-vuotisen johtajuuden aikana Latvian kansalliskuoro LATVIJAsta on tullut yksi Euroopan tunnetuimpia kuoroja.

Sirmais on johtanut muun muassa Kremerata Balticaa, Moskovan Musica Viva -kamariorkesteria, Uumajan sinfoniaorkesteria, Helsinki Stringsiä, ja Venäjän valtion Jevgeni Svetlanov akateemista sinfoniaorkesteria. 

Tervetuloa kuulemaan loistavaa kuoromusiikkia – hanki liput!

Tutustu LATVIJAn konsertin ohjelmaan ja osta liput

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää

31.7.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Vuonna 2024 Mikkelin Musiikkijuhlat soivat eurooppalaisille arvoille.

Lue lisää

29.7.2023

MUSIIKKIJUHLAT VALITSI VUODEN NUOREN TAITEILIJAN JA -SÄVELTÄJÄN

Kapellimestari Aliisa Neige Barrièrelle ja säveltäjä Luukas Hiltuselle 1 000 € stipendit ja konsertti 2024 festivaalilla

Lue lisää

28.7.2023

MIKKELIN MUSIIKKIJUHLIEN AVAJAISKONSERTTI SIIRTYY KAUPPAKESKUS STELLAAN

Konserttiin on vapaa pääsy

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.