26.03.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Hienoimpia kokemuksiani Game Music Collectiven toiminnassa ovat olleet ensimmäisen konserttimme yleisöryntäys ja yleisön spontaanit tunnepurkaukset Finlandia-talolla vuonna 2027. Me emme olleet nähneet sellaisia reaktioita, kuten itkua, naurua ja hurraamista klassisen musiikin puolella toimiessamme. Yleisöllä oli pelimusiikkiin erilainen suhde kuin musiikkiin yleensä.” kertoo Game Music Collectiven musiikkituotannosta vastaava Markus Kärki.

Pelien soundimaailma ja musiikki on juuri se, joka johdattaa pelaajan sielun pelien kaksiulotteiseen visuaaliseen maailmaan." pohti Game Music Collective -orkesterin perustajajäsen Lukas Stasevskij Satakunnan Kansan haastattelussa 11/2023. Pelatessa kuultu musiikki herättää näin usein vahvoja nostalgisia tunteita vuosikausienkin jälkeen.

Suomalais-ukrainalainen Stasevskij perusti Game Music Collectiven havaittuaan, ettei pelimusiikkia juuri esitetä konserteissa, vaikka se on suoratoistopalveluissa erittäin kuunneltua. Syntyi Game Music Collective, Euroopan ensimmäinen ammattimainen pelimusiikkia esittävä orkesteri.

Orkesteri on ollut lyhyen toimikautensa aikana menestystarina. Se on konsertoinut täysille saleille Finlandia-talossa, Logomossa, Tampere-talossa ja Helsingin Kulttuuritalossa, toiminut studio-orkesterina mm. Supercellille (Clash of Clans) ja saavuttanut 25 miljoona katsontakertaa YouTube-videoillaan. Tämän lisäksi Game Music Collectiven RESTART (Finnish Game Music Revised) -albumi valittiin vuonna 2024 Emma-ehdokkaaksi.

Videopelien soundtrackit vaihtelevat mobiilipelien lyhyistä loopeista ja 8-bittisistä musiikista tarinallisten konsolipelien tunnelmanmaalailuun, joten toisinaan sovitustyössä saa Markus Kärjen mukaan käyttää erityisen paljon luovuutta. Jo yhden kappaleen sisälle voi mahtua kaikkea yksinäisen pillipiiparin soittelusta täyden sinfoniaorkesterin pauhuun.

Game Music Collectivessa sovitustyö tehdään pelimusiikin ehdoilla. Tämän takia orkesterin kokoonpanokin on sinfoniaorkesterin ja bändin hybridi, joka yhdistää sähköisiä ja akustisia soittimia, savukoneita ja pelien estetiikkaan uskollisen visuaalisen ilmeen.

4.8. Mikkelin Musiikkijuhlien konsertissa Game Music Collective esiintyy yhdessä Sinfoniaorkesteri Vivon nuorten soittajien kanssa, kapellimestari Erkki Lasonpalon ja perustajajäsen Lukas Stasevskijn johdolla. Lauluosuuksista vastaavat säkenöivä sopraano Iris Candelaria sekä Jyväskylästä Mieskuoro Alvar.

Konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Ohjelmistossa on musiikkia mm. peleistä Angry Birds, maailmankuulut fantasiapelit Final Fantasyn ja Skyrimin ja suomalaisille tuttu Remedyn Alan Wake. Mukana ovat myös Halo, Kingdom Hearts, Destiny ja The Last of Us. 1980-90-lukujen retropeleistä edustettuna ovat Secret of Mana ja Megaman. Konsertin ensimmäinen puoli sopii mainiosti perheen pienimmille, toisella puoliajalla hypätään syvemmälle videopelien maailmaan. 

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää

31.7.2023

Mikkelin Musiikkijuhlien 2024 lipunmyynti käynnistyy tiistaina 1.8.2023

Vuonna 2024 Mikkelin Musiikkijuhlat soivat eurooppalaisille arvoille.

Lue lisää

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.