25.04.2023

Jane ja Aatos Erkon Säätiöltä merkittävä avustus Mikkeliin Musiikkijuhlille

Jane ja Aatos Erkon Säätiöltä merkittävä avustus Mikkeliin Musiikkijuhlille

JANE JA AATOS ERKON SÄÄTIÖLTÄ MERKITTÄVÄ AVUSTUS MIKKELIN MUSIIKKIJUHLILLE

Mikkelin Musiikkijuhlat on saanut nelivuotisen, yhteensä 400 000 € avustuksen Lontoon Philharmonia -orkesterin vierailuihin ja nuorten huippukapellimestarien esiintymisiin vuosina 2023–2026. Avustus on festivaalin taloudelle ja tulevaisuudelle erittäin merkittävä ja mahdollistaa tapahtuman kehittämisen sekä Lontoon ja Mikkelin välisen sidosryhmäyhteistyön tulevien vuosien aikana.


Mikkelin Musiikkijuhlat uudistui keväällä 2022 näkyvästi, kun 1990-luvun alusta saakka jatkunut yhteistyö kapellimestari Valeri Gergievin ja Pietarin Mariinski-teatterin orkesterin kanssa jouduttiin lopettamaan. Tilalle nopealla aikataululla saatu Lontoon Philharmonia kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla osoittautui menestykseksi, ja heidän kanssaan solmittiin sopimus orkesterin vierailuista Mikkelin Musiikkijuhlilla myös vuosina 2023-2026.


”Olemme äärimmäisen kiitollisia Jane ja Aatos Erkon säätiölle, jonka avustus mahdollistaa huipputason orkesterivierailut Mikkelin Musiikkijuhlilla seuraavien neljän kesän aikana. Festivaali on uuden tilanteen äärellä niin taiteellisesti kuin hallinnollisesti, ja nyt meillä on vakaa taloudellinen pohja lähteä viemään tätä hienoa tapahtumaa uusille urille”, kertoo festivaalijohtaja Mikko Leppänen. Orkesterin kanssa suunnitelmana on myös kehittää nuorille lupaaville musiikinopiskelijoille suunnattua mestarikurssi- ja koulutustoimintaa, jolloin orkesterin rautaisesta ammattitaidosta tulevat kesästä 2024 alkaen hyötymään myös suomalaiset nuoret muusikot.


Festivaali on alkuvuoden 2023 aikana uudistunut hallinnollisesti, kun helmikuussa Mikkelin Musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi kutsuttiin kapellimestari Erkki Lasonpalo ja maaliskuussa festivaalijohtajaksi Mikko Leppänen. Mikkelin Musiikkijuhlat valittiin myös Suomen festivaalien kattojärjestön Finland Festivalsin vuoden festivaaliksi 2023.


Lisätietoja:
Festivaalijohtaja Mikko Leppänen
festival@mikkelinmusiikkijuhlat.fi
050 505 1082

1.5.2024

Erkki Lasonpalon vinkit Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelmistosta. “Tulossa on upeita konsertteja Beethovenista pelimusiikkiin.

Suuret orkesterit, kuorot ja taidokkaat solistit tarjoilevat sekä tuttua että tuoretta taidemusiikkia.

Lue lisää

26.3.2024

Game Music Collective - Rakkaudesta pelimusiikiin

4.8 konsertissa kuullaan pelimusiikkia jokaiseen makuun niin uusien kuin retropelienkin musiikista. Tule hyppäämään pelimusiikin upeihin äänimaisemiin!

Lue lisää

25.3.2024

Mikkelin Musiikkijuhlien tärpit laulumusiikin ystäville

Mikkelin Musiikkijuhlien kesä 2024 tarjoaa runsaan kirjon laulutaidetta Waltteri Torikan kirkkokonsertista Iris Candelarian liedresitaaliin, Ville Matvejeffin johtamaan Philharmonia Orchestran oopperagaalaan.

Lue lisää

26.1.2024

Vuoden 2023 Matkailuteko -palkinto Mikkelin Musiikkijuhlille!

Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry myönsi Vuoden 2023 matkailuteko -palkinnon Mikkeli Musiikkijuhlille ilmiömäisestä uudistumisesta ja menestyksestä. Tämä tunnustus yhdessä Vuoden festivaali 2023 -tittelin kanssa konkretisoivat, kuinka kulttuuritapahtumalla voi olla suuren taiteellisen arvon lisäksi myös suuri aluetaloudellinen merkitys.

Lue lisää

29.12.2023

Taiteen maisteri Mirva Helske Mikkelin Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

Mikkelin Musiikkijuhlat on nimittänyt taiteiden maisteri Mirva Helskeen musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi. Helske aloittaa työsuhteen 1.1.2024.

Lue lisää

15.12.2023

Mikkelin Musiikkijuhlat tuo iloa elokuuhun 2024 upealla konserttisarjalla

Aiemmin julkaistujen orkesterikonserttien lisäksi parrasvaloissa ovat pelimusiikkia esittävä Game Music Collective sekä kamarimuusikot Suomesta ja Englannista. Festivaalin teema on Oodi ilolle.

Lue lisää

17.8.2023

Kapellimestari Erkki Lasonpalo johtaa Philharmonia Orchestraa Mikkelin Musiikkijuhlilla myös kesällä 2024

Erinomaisesti sujunut yhteistyö saa jatkoa.

Lue lisää

6.8.2023

Menestys!

Lue lisää

2.8.2023

Ohjelmisto- ja solistivaihdos ke 2.8. klo 17 Kaipaus-konsertissa

Illan solistina esiintyy sopraano Miina-Liisa Värelä

Lue lisää