Sävyä ja säihkettä

5.8.2024 • 19.00

Mikaeli, Martti Talvela -sali

Osta lippuja

Sävyä ja säihkettä

5.8.2024

19.00

Mikaeli, Martti Talvela -sali

Esiintyjät

Laura Mikkola, piano
Linda Lampenius, viulu
Jaani Helander, sello

Ohjelmassa

Ludwig van Beethoven: Pianotrio D-duuri op. 70 nro 1, Aavetrio

Lotta Wennäkoski: Päärme-trio (2015)

Pjotr Tšaikovski: Pianotrio a-molli op. 50

Esittely

Maanantain kamarikonsertin pianotriossa soittaa kansainvälisesti ansioituneita taiteilijoita. 

Pianisti Laura Mikkola on esiintynyt maailman arvostetuimmilla konserttiestradeilla ja tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen kapellimestareiden kanssa. Mikkola on levyttänyt mm. Einojuhani Rautavaaran kootut pianoteokset sekä Erkki-Sven Tüürin pianokonserton Paavo Järven ja Frankfurtin radio-orkesterin kanssa.

Viulisti Linda Lampenius on kansainvälisille areenoille suuntautuneen uransa aikana esiintynyt miljoonayleisöille ja kuninkaallisille sekä soittanut Pohjois-Amerikan myydyimmillä levyillä. Genrerajoja rikkova ja muuntautumiskykyinen muusikko on soittanut myös Kansallisoopperan orkesterin ykkösviulistina ja esiintynyt kamarimusiikkona Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Pianotrio Laura Mikkolan kanssa on yksi Lampeniuksen pitkäaikaisimpia kokoonpanoja.

Sellisti Jaani Helander on Helsingin kaupunginorkesterin jäsen, joka on esiintynyt mm. Turun filharmonisen orkesterin, Joensuun ja Hämeenlinnan kaupunginorkestereiden ja Guard's Bandin kanssa Suomessa sekä Spirit of Europe -orkesterin kanssa Itävallassa. Helander toimii lisäksi Helsingin Kamarimusiikkijuhlien taiteellisena johtajana. 

Kolmikon ohjelmassa kuullaan perinteiset pianotriot Ludwig van Beethovenilta ja Pjotr Tšaikovski sekä Päärme-trio Suomen nykysäveltäjien eturiviin nousseelta Lotta Wennäkoskelta. Wennäkoski kertoo trionsa saaneen inspiraationsa varsinaisen päärmäämisen oikuttelevan värikkäästä tikkaamisesta ja menevästä luonteesta.

Konsertin kesto n. 1h 45min, väliaika 20 min

Liput

Liput 59 € / lapset/opiskelijat 49 € (sis toim.kulut)

< Ohjelmalistaukseen

Seuraavana Musiikkijuhlilla

Konsertti

Avajaispäivän etkokonsertti

3.8.2024

Kauppakeskus Stella

Konsertti

Avajaiskonsertti

3.8.2024

Mikaeli, Martti Talvela -sali

Konsertti

Elokuisen iltapäivän unelmia

4.8.2024

Mikaeli, Kamarimusiikkisali

Tilaa festivaalikuulumisia!

Liittymällä Mikkelin Musiikkijuhlien postituslistalle saat ajankohtaisia festivaalikuulumisia ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.