Mikkelin Musiikkijuhlat On The Move -esiintyjät

 

Juho Valjakka, piano

Mikkelin Musiikkijuhlien vuoden 2022 residenssitaiteilija 

Juho Valjakka on yksi kysytyimmistä nuorista suomalaisista pianisteista jazzin ja improvisoidun musiikin saralla. Hän on saanut kiitosta soittonsa hienostuneesta tyylistä ja herkästä kosketuksesta, joiden lisäksi hänen soitossaan ovat vahvasti läsnä halu etsiä uutta sekä luova riskinotto. Valjakka johtaa omia sävellyksiään soittavaa Juho Valjakka Trioa, minkä lisäksi hän konsertoi soolona sekä vaikuttaa useissa eri yhtyeissä. Esiintymisiä Valjakalle onkin kertynyt useiden merkittävien suomalaisten huippumuusikoiden kanssa, mm. Jukka Perko, Jesse Kaikuranta, Aarne Pelkonen sekä Sami Saari, ja hän on esiintynyt kotimaan lisäksi laajalti myös muualla Euroopassa sekä Yhdysvalloissa.

Soittamisen ohella Valjakka työskentelee aktiivisesti säveltäjänä sekä sovittajana, ja on sovittanut musiikkia mm. UMO Helsinki Jazz Orchestralle, jonka riveissä hän on myös soittanut useita kertoja. Valjakka tekee taiteellista yhteistyötä myös useiden klassisen musiikin sekä muiden taiteenalojen ammattilaisten kanssa erilaisissa poikki- ja monitaiteellisissa yhteyksissä.

Valjakan oman yhtyeen, Juho Valjakka Trion debyyttialbumi Liminal Spaces julkaistiin toukokuussa 2022. Hän on soittanut aiemmin myös mm. Riikka Keräsen, Perussastamalan sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran albumeilla.

 

Anna-Greta Sabel, laulu

Anna-Greta Sabel on helsinkiläinen laulutaiteilija ja -pedagogi. Hän on monipuolinen musiikin ammattilainen, jonka repertuaariin kuuluu suuri määrä klassista sekä rytmimusiikkia. Sabel lähestyy kaikkea musiikkia avoimella asenteella ja tilaisuuden tullen tuo mielellään esityksiin rajoja rikkovaa, rohkean persoonallista otetta. Erityisesti monitaiteiset ja -genreiset produktiot kiinnostavat Sabelia taiteilijana, ja hän onkin mm. taiteilijakollektiivi Umbra X Ensemblen perustajajäsen. Sabel on vahva tarinankertoja, joka haluaa sävykkäällä äänellään ja tulkinnoillaan liikuttaa, lohduttaa, ilahduttaa ja ihastuttaa kuulijaa.

 

Riikka Keränen, laulu

Laulaja-säveltäjä Riikka Keränen on yksi suomalaisen musiikkikentän vaikuttavimmista nousevista jazzartisteista. Flame Jazz Recordsin vuonna 2022 julkaisemalla debyyttialbumillaan A Vision of a Garden hän houkuttelee kuulijan maailmaansa kiehtovien tarinoiden tulkitsijana. Tumma ja lämmin ääni, hienostunut fraseeraus ja scat-improvisointi ovat vahvasti läsnä hänen uudessa musiikissaan.

A Vision of a Garden on ekspressiivinen kvartettialbumi, joka keskittyy intuitioon ja havaintoihin rakkaudesta ja sen eri puolista. Modernilla jazzlevyllä sanoitukset ja musiikillinen tarinankerronta ovat keskiössä: narratiivissa liikutaan aina sisäisestä maailmasta Kamerunin sademetsiin ja ajassa taaksepäin faaraoiden ja kuningatar Nefertitin aikaankin. Vuonna 2019 perustettuun kvartettiin kuuluvat Riikka Keräsen lisäksi pianisti Juho Valjakka, kontrabasisti Jori Huhtala ja rumpali Anssi Tirkkonen.

Riikka Keränen on valmistunut jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on opiskellut jazzlaulua myös Guildhall School of Musicissa Lontoossa ja Malmön musiikkiakatemiassa Ruotsissa. Oman yhtyeensä lisäksi hän on esiintynyt muun muassa Jazz-Emma- ja Teosto-palkinto -ehdokkuudet napanneessa lauluyhtye Signessä.

Joonas Orrain, laulu

Baritoni Joonas Orrain on oopperalaulaja Suomen Kansallisoopperassa, jossa hän on laulanut mm. Raoul, Vicomte de Chaneyn (Lloyd webber, Oopperan kummitus) roolin. Monipuolinen Orrain on esiintynyt hyvin erilaisissa oopperarooleissa, sekä konsertoinut eri puolella Suomea. Tänä kesänä hänet voi kuulla Dancairon (Bizet, Carmen) roolissa Savonlinnan Oopperajuhlilla. Orrainin kilpailumenestyksistä mainittakoon vuoden 2015 Kangasniemen laulukilpailun voitto, sekä vuoden 2016 Lappeenrannan laulukilpailun 3. palkinto. Orrain on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016. 

 

Jarno Hoponen, kitara

Jarno Hopponen on mikkeliläinen kitaristi, joka työskentelee monipuolisesti kevyen musiikin parissa. Ominaisinta aluetta hänelle on sähkökitarailmaisu jazz- ja rock-musiikin tyyleissä. Soolona esiintyessään Jarnolta voidaan kuulla kitarainstrumentaaleja sekä laulu- ja kitaratulkintoja jazz- ja pop-musiikin klassikkokappaleista.

Lauri Ronimus, trumpetti ja laulu

Trumpetisti, laulaja sekä esiintyjä Lauri Ronimus tunnetaan monipuolisena musiikintekijänä. Monipuolisen freelance- muusikkouden lisäksi hänen päätoimenaan on Mikkelin musiikkiopiston trumpetinsoiton lehtorin virka.

 

Sekä 

Elisa de Boer, lauju ja piano

Mikkelin Musiikkijuhlien Päivänavausten juontaja

Elisa nähdään myös 3.7. Frans & Michellen Brunssilla monien muiden esiintyjien tapaan.

 

Katso koko ohjelmisto ja aikataulu  ohjelma