VALERI ABISALOVITŠ GERGIJEV

Kapellimestari

Valeri Gergiev on venäläinen kapellimestari ja Pietarin Mariinski-teatterin johtaja. Hän on yksi maailman tunnetuimmista kapellimestareista, ja johtanut myös mm. Rotterdamin filharmonikkoja, New Yorkin Metropolitan-oopperan orkesteria ja Lontoon sinfoniaorkesteria.

Gergijev opiskeli orkesterinjohtoa Leningradin konservatoriossa legendaarisen Ilja Musinin ohjauksessa, ja hänet nimitettiin vuonna 1978 Kirovin (nykyään Mariinskin) oopperan apulaisjohtajaksi, missä hän debytoi johtamalla Sergei Prokofjevin oopperan Sota ja rauha. Sen jälkeen kun hänet nimitettiin Kirovin oopperan ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi vuonna 1988, Mariinskin orkesteri ja baletti hänen johdollaan ovat vierailleet yli 45 maassa.

Gergijev on perustanut ja johtanut maailmankuuluja festivaaleja, kuten the Stars of the White Nights (1993 lähtien), the Moscow Easter Festival (2002 lähtien), Rotterdamin Gergijev Festivaaleja, Mikkelin Musiikkijuhlia and Münchenin 360 Degrees -festivaaleja. Gergijev on myös johtanut suurien säveltäjien muistokonsertteja, kuten 150v Musorgski, 175v Tshaikovski, 125v Prokofiev, 100v Shostakovich jne. Kaikkien festivaalien erityispiirre on, että yleisöllä on mahdollisuus kuulla ja nähdä myös harvinaisia kappaleita, mitä ei ole esitetty aiemmin.

Suomessa Gergijev orkestereineen on vieraillut useasti. Erityisesti Mikkelin Musiikkijuhlat ovat olleet mariinskilaisten suosiossa, ja Gergijev toiminut Mikkelin Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana jo vuodesta 1993.

 

MARIINSKI-TEATTERIN ORKESTERI

Valtion akateeminen Mariinski-teatteri eli Marian teatteri on vuonna 1860 perustettu ooppera- ja balettiteatteri, joka sijaitsee Pietarissa, Venäjällä. Teatteri on nimetty keisarinna Maria Aleksandrovnan mukaan.

Sekä baletin että oopperan orkesterin ylikapellimestari ja johtaja on Valeri Gergijev, joka on nostanut esitysten tason jälleen maailman huippuluokkaan. Baletissa ovat sen historian aikana tanssineet muun muassa Anna Pavlova, Vatslav Nižinski ja Rudolf Nurejev. Se tunnetaan erityisen puhtaasta ja yhtenäisestä tanssityylistään. Mariinski-teatterissa ovat saaneet ensiesityksensä lähes kaikki suuret venäläiset oopperat, kuten Mihail Glinkan Ruslan ja Ljudmila, Modest Musorgskin Boris Godunov ja Hovanštšina sekä kaikki Pjotr Tšaikovskin oopperat, joista Lumoojattaren Tšaikovski myös johti itse.

SANTTU-MATIAS ROUVALI

Kapellimestari

Tampere Filharmonian ja Santtu-Matias Rouvalin hedelmällinen yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 2013, jolloin Rouvalista tuli orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Kaudella 2021–22 hän aloittaa Esa-Pekka Salosen seuraajana Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina ja jatkaa lisäksi tehtäväänsä Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Rouvalin ja Tampere Filharmonian levytykset viulisti Baiba Skriden kanssa Nielsenin, Sibeliuksen, Bernsteinin, Korngoldin and Rózsan viulukonsertoista ovat keränneet runsaasti kiitosta. Levytyksellä syksyltä 2018 orkesteri juhlisti Leonard Bernsteinin 100-vuotisjuhlaa West Side Story -musikaalista tutuilla teemoilla. Göteborgin sinfoniaorkesterin kanssa Rouvali on levyttänyt menestyksekkäästi muun muassa Sibeliusta. Nuori kapellimestari on johtanut myös oopperaa, esimerkiksi Tampereen Oopperan Veljeni vartija -uutuusproduktion keväällä 2018.

ERKKI LASONPALO

Kapellimestari

Erkki Lasonpalo on opiskellut kapellimestariksi Jorma Panulan sekä Leif Segerstamin johdolla Sibelius-Akatemiassa. Hän on johtanut Suomessa vuodesta 2012 useimpia merkittäviä orkestereita kuten Tampere Filharmoniaa ja Turun filharmonista orkesteria, Sinfonia Lahtea, Oulu Sinfoniaa sekä Kuopion, Helsingin, Lappeenrannan, Vaasan, Porin, Jyväskylän ja Joensuun kaupunginorkestereita ja Tapiola Sinfoniettaa sekä Lapin kamariorkesteria. Hän on työskennellyt myös oopperaproduktioissa Suomen kansallisoopperan ja -baletin lisäksi Oulun oopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Kokkolan oopperassa. Lasonpalo on vieraillut myös Islannin sinfoniaorkesterin kapellimestarina.

Lasonpalo on toiminut Heinäveden musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014 ja Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2016 sekä Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina vuodesta 2017. Lisäksi hän toimii Helsinki Sinfonietan taiteellisena johtajana. Vuoden 2019 alusta Lasonpalo nimitettiin valtakunnallisen nuorten soittajien Sinfoniaorkesteri Vivon taiteelliseksi johtajaksi.

  

SINFONIAORKESTERI VIVO

Sinfoniaorkesteri Vivo on nuorten soittajien valtakunnallinen täysimittainen filharmoninen orkesteri, jonka soittajat ovat kotoisin eri puolilta Suomea. Soittajien keski-ikä on tällä hetkellä noin 19 vuotta ja ikähaarukka 14-26 vuotta. Enemmistö soittajista on sekä lukiossa olevia nuoria että päätoimisia musiikinopiskelijoita, joille Vivo tarjoaa mahdollisuuden hankkia musiikkialan eri ammateissa vaadittavaa osaamista, tietotaitoa ja orkesterisoittokokemusta.

Vivo perustettiin vuonna 1986. Alkusysäyksen orkesterille antoivat nuoret muusikot, jotka paluumatkalla musiikkileiriltä kertoivat haluavansa soittaa yhdessä talvellakin. Kapellimestari Kari Tikka kannatti ajatusta ja oli sitä mieltä, että perustettavan orkesterin on oltava iso sinfoniaorkesteri. Helsingin debyyttikonsertti pidettiin Vanhalla ylioppilastalolla kevättalvella 1989, ja sen jälkeen orkesteri on konsertoinut säännöllisesti eri puolilla Suomea.

Kari Tikan jälkeen taiteellisena johtajana ovat toimineet Mikko Franck (1997-1999), Tibor Bogányi (2000-2002) ja Esa Heikkilä (2003-2016). Kapellimestari Erkki Lasonpalo aloittaa kolmivuotisen kautensa taiteellisena johtajana vuoden 2019 alussa.

Vivon yli 30 toimintavuoden aikana mukana on ollut satoja nuoria soittajia, joista huomattava osa on päätynyt myöhemmin ammattimuusikoksi tai työskentelemään muulla tavoin musiikin parissa. Vivon ohjelmisto kattaa koko orkesterimusiikin kirjon sinfonioista ja oopperoista aina sinfoniaorkesterille sovitettuihin tangoihin ja elokuvasävelmiin. Repertoaarin pääpaino on kuitenkin ehdottomasti suurissa sinfonioissa ja sävelrunoissa (säveltäjinä mm. Sibelius, Brahms, Tšaikovski, Šostakovitš, Mahler ja Bruckner).

Ulkomailla Sinfoniaorkesteri Vivo on vieraillut Unkarissa, Georgiassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä Saksassa.

MIKKELIN KAUPUNGINORKESTERI

Mikkeliläisen orkesteritoiminnan juuret juontavat vuoteen 1903, jolloin Mikkelin Musiikinystäväin yhdistys perusti orkesterin tuolloin vain muutaman tuhannen asukkaan kaupunkiin. Tästä aikanaan maan vanhimmasta amatööriorkesterista ja kaiken kaikkiaan Suomen kolmanneksi vanhimmasta orkesterista muodostettiin myöhemmin yhdistyspohjainen ammattiorkesteri. Vuonna 1990 Mikkelin kaupunginorkesteri kunnallistettiin 12 jousisoittajan vahvuisena kokoonpanona.

Soittajisto on keskittynyt nimenomaan jousiorkesterille sävellettyyn musiikkiin ja on tullut tunnetuksi yhteistyöstään lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten säveltäjien kanssa. Yhteiskonsertit muiden orkestereiden kanssa, erityisesti Saimaa Sinfonietta -nimellä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa, ovat vakiintuneet osaksi soittajiston toimintaa. Pieni jousisto on vaivaton liikuteltava ja kykenee täysipainoiseen konsertointiin myös ilman kapellimestaria.

Syksyllä 2012 Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestariksi kiinnitettiin mm. Cleveland Orchestran apulaiskapellimestarina toiminut Sasha Mäkilä. Vuonna 2013 orkesteri esiintyi maineikkaalla The Great Mountains Music Festivalilla Etelä-Koreassa, ja sai Latin Grammy Award -palkintoehdokkuuden kapellimestari José Serebrierin johtamalla Adagio-levyllä. Konserttiensa suorat internet-lähetykset orkesteri aloitti yhteistyössä E-concerthouse-portaalin ja Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa vuonna 2014. Maaliskuussa 2015 orkesteri teki Sibeliuksen juhlavuoteen liittyen konserttikiertueen Etelä-Koreaan ja Kiinaan.

Frigg-yhtye

”Massiivista svengiä ja energiaa, voimallista taituruutta, kaunismuotoista ja kekseliästä…”

Näitä kuvauksia käytti journalisti-muusikko Andrew Cronshaw merkittävimpiin kansainvälisiin maailmanmusiikkijulkaisuihin lukeutuvassa fRoots-lehdessä arvioidessaan Frigg-yhtyeen debyyttialbumia vuonna 2002. Nyt jo lähes kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt septetti on kerännyt vuosien saatossa vertaistaan hakevan ansioluettelon, ja noussut maamme kansainvälisesti tunnetuimmaksi uuden kansanmusiikin superyhtyeeksi.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla, länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopan kiertueiden lisäksi myös seitsemän Pohjois-Amerikan kiertuetta. Mittavaan kiertuekarttaan ovat kuuluneet monet tunnetut festivaalit kuten Celtic Connections, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival. Lisäksi Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -TV-ohjelmassa.

Friggin kahdeksas albumi “Frost on Fiddles” näki päivänvalon kesäkuussa 2017. Edellinen studioalbumi ”Polka V ” vuodelta 2012 valittiin vuoden kansanmusiikkilevyksi Suomessa sekä Teosto -palkintoehdokkaaksi. Arvostetuimmista maailmanmusiikkijulkaisuista Songlines on nostanut yhtyeen levyistä kaksi “Top of the World” -listalleen, minkä lisäksi fRoots, SingOut! sekä Rhythms ovat noteeranneet yhtyeen useaan kertaan näkyvillä artikkeleilla ja ylistävillä levyarvioilla.

Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Herkkä ja kaunis skandinaavinen sävelkieli dipataan bbq-kastikkeeseen, tarjoillaan tuoreena pálinkan kera ja nautitaan hyvässä seurassa.

Frigg on nyt ylväämmin oma itsensä kuin koskaan aikaisemmin.

SITKOVETSKY TRIO

Sitkovetsky Trio on vakiinnuttanut asemansa poikkeuksellisena kokoonpanona sensaatiomaisten esiintymistensä ansiosta. Trio on esiintynyt maailman suurimmissa konserttitaloissa, kuten Amsterdamin Concertgebouw´ssa, Frankfurtin Alte Operissa, Palais der Beaux Arts´ssa, Louvren museossa, Wigmore Hallissa ja New Yorkin Lincoln Centerissä.

Aleksander Sitkovetsky (viulu) ja Wu Qian (piano) ovat yhdistäneet voimansa korealais-saksalaisen sellistin Isang Endersin kanssa. Trio on voittanu useita ensipalkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Heitä tukevat mm. Hattori -säätiö, Benevolent -rahasto, Fidelio -säätiö ja Sveitsin kansainvälinen taiteilijasäätiö.

“These three artists –all in their early 30s –have fused rapidly into an exemplary piano trio, working through a demanding program with excellent fluency and solid collegiality of attack, phrase-shaping and insight.” Sydney Morning Herald, 2017

IRINA ZAHHARENKOVA

Piano

Irina Zahharenkova (s. 23. helmikuuta 1976 Kaliningrad) on virolainen pianisti ja cembalisti, joka asuu nykyisin Suomessa. Zahharenkova valmistui musiikin maisteriksi Viron musiikkiakatemiasta opettajinaan Lilian Semper ja Maris Valk-Falk. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Hui-Ying Liu-Tawaststjernan johdolla. Hän on yksi oman sukupolvensa palkituimmista nuorista pianisteista maailmassa.

Irina Zahharenkovan menestys kansainvälisissä kilpailuissa on ollut huima. Vuoden 2005 aikana hänet palkittiin Epinalin pianokilpailussa Ranskassa, Prahan kevät -cembalokilpailussa, George Enescu -kilpailussa Romaniassa sekä Geneven kansainvälisessä pianokilpailussa. Seuraavana vuonna hän voitti Alessandro Casagrande -kilpailun Italiassa sekä Johann Sebastian Bach -kilpailun Saksassa. Zahharenkova on menestynyt kilpailuissa myös aiemmin, mm. vuonna 2004 hän voitti Premio Jaén -pianokilpailun Espanjassa saaden lisäksi myös yleisöpalkinnon.

 

ANNA DANIK

Mezzosopraano

Mezzosopraano Anna Danik valmistui laulajaksi Sibelius-Akatemiasta ja Kööpenhaminan kuninkaallisen konservatorion solistiluokalta vuonna 2007. Kansainvälistä huomiota herättivät Wagner- ja Strauss-roolit. Anna on käynyt mestarikursseilla mm. Renata Scotton, Ileana Cotrubaksen, Roger Vignoleksen, Rudolf Jansenin, Sherill Milnesin ja Inga Nielsenin ohjauksessa.

Hän teki oopperadebyyttinsä vuonna 2006 Kööpenhaminan Rialto-teatterin Don Giovannin Donna Anna roolissa. Sen jälkeen Anna on vieraillut useasti Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan oopperajuhlien solistina, sekä laulanut konserttisolistina mm. E-P Salosen ja Hannu Linnun johdolla. Hän on konsertoinut Suomessa, Ranskassa, Itävallassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Venäjällä pianistinaan Hans-Otto Ehrström.

HANS- OTTO EHRSTRÖM

Piano

Hans-Otto Ehrström on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Lyonin konservatoriossa ja suoritti solistidiplomin erinomaisin arvosanoin vuonna 1998.

Ehrström on toiminut virallisena säestäjänä kaikissa suuremmissa suomalaisissa laulukilpailuissa. Lisäksi hän on voittanut laulajaparinsa kanssa mm. Pentti Koskimies -liedkilpailun.

Vuosina 1998–2000 Hans-Otto Ehrström työskenteli Zürichin kansainvälisessä oopperastudiossa korrepetiittorina. Vuodesta 2000 hän on toiminut samassa virassa Suomen Kansallisoopperassa sekä vuodesta 2003 myös Savonlinnan Oopperajuhlilla. Ehrström on toiminut myös apulaiskapellimestarina Suomen Kansallisoopperassa.

Hans-Otto Ehrström on esiintynyt solistina, kamari- sekä liedpianistina useimmissa Euroopan maissa sekä Venäjällä, Grönlannissa, Israelissa ja Japanissa. Nauhoituksia eri kokoonpanoin hän on tehnyt sekä radiossa että televisiossa Suomessa, Unkarissa ja Kroatiassa. Ehrström on myös levyttänyt mm. Kuulan, Schubertin, Musorgskin sekä Sibeliuksen liedejä.

PETR AKULOV

Piano

Vuonna 2006 syntynyt Petr Akulov aloitti pianonsoiton opiskelun 4-vuotiaana. Tällä hetkellä hän opiskelee Moskovan Keskusmusiikkikoulussa Maxim Zheleznovin oppilaana. Hän esiintyy sekä soolokonsertein että orkesterin solistina, ja on osallistunut nuoresta iästään huolimatta jo useille festivaaleille. Petr Akulov on voittanut lukuisia palkintoja pianokilpailuissa: Young Lev Vlassenko Pianokilpailu (2013, 1. palkinto), 2. Bakulov -kilpailu nuorille pianisteille (2014, 1. palkinto), Concours Musical de France (2015, 1. palkinto ja erikoispalkinto), Astana Piano Passion Kazakhstanissa (2016: 1. palkinto ja erikoispalkinto
parhaasta Kazakhstanilaisen teoksen esityksestä), (2018: Grand-Prix, 1. palkinto ja erikoispalkinto parhaasta Kazakhstanilaisen teoksen esityksestä), Zhuhai International Mozart Competition for Young Musicians Kiinassa (2017, 1. palkinto), ClaviCologne – NRW Saksassa (2017, 1. palkinto), ja Hilton Head International Piano Competition Yhdysvalloissa (2020, 2. palkinto). Akulovia tukee Mstsislav Rostropovitsin säätiö.

JANNE VALKEAJOKI

Harmonikka

Janne Juho Ilmari Valkeajoki syntyi Lappeenrannassa karkauspäivänä vuonna 1992. Hyvin valittu syntymäpäivä on mahdollistanut hänelle menestyksekkään uran musiikillisena ihmelapsena: vuonna 2015, vain viiden syntymäpäivän jälkeen, Janne voitti ensimmäisen palkinnon maailman merkittävimpiin kuuluvassa Arrasate Hiria -harmonikkakilpailussa Espanjassa.

Valkeajoki opiskeli harmonikkaa ja orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa ja Saksassa Würzburgin musiikkikorkeakoulussa, opettajinaan mm. Jorma Panula, Matti Rantanen, Stefan Hussong ja Ari Rasilainen.

Janne on esiintynyt lukuisien suomalaisten orkesterien, kuten Jyväskylän, Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien sekä Keskipohjanmaan kamariorkesterin solistina. Opintojensa yhteydessä hän on johtanut lukuisia orkestereita niin Suomessa kuin Saksassa.

Hän on soittanut ja/tai johtanut lukuisilla eurooppalaisilla festivaaleilla, mm. Musica Nova Helsinki, Katrina Kammarmusik Ahvenanmaalla, Oulun, Kauniaisten ja Mäntän Musiikkijuhlilla, ‘Tage der Neuen Musik’ Bamberg, ‘Acht Brücken’ Köln, ‘Internationale Orgelwoche’ Nürnberg sekä ‘Nacht der Neuen Musik’ München festivaaleilla.

Valkeajoki on tehnyt yhteistyötä ja kantaesittänyt useiden maailmankuulujen säveltäjien, kuten Aulis Sallisen, Magnus Lindbergin, Viera Janárčekován ja Ville Raasakan teoksia.

Valkeajoen intohimo on aikamme musiikki ja hän on aina valmis uusiin kokeiluihin. Virtuoottisena instrumentalistina ja kapellimestarina hän lähestyy kaikkea musiikkia pelottomasti ja ilman ennakkoluuloja - perinteitä kunnioittaen, mutta samalla turhat pölyt pois pyyhkien.

Parhaillaan, seitsemän syntymäpäivän jälkeen, Janne Valkeajoki työskentelee freelancemuusikkona ja nauttii Suomen Kulttuurirahaston myöntämää kolmivuotista taiteilija-apurahaa.

- Roman Schatz

EERO TARASTI

Musiikkitieteen professori

Eero Tarasti (s. 1948) on pitänyt esitelmiä Mikkelin Musiikkijuhlilla alusta lähtien. Hän on toiminut Helsingin yliopiston musiikkitieteen professorina 1984-2016, ja ohjannut 110 väitöskirjaa kotimaassa ja ulkomailla. Tarastin julkaisut – mm. 40 teosta englanniksi, ranskaksi, italiaksi, suomeksi ja kiinaksi – käsittelevät eurooppalaisen taidemusiikin keskeisiä säveltäjiä – ja semiotiikkaa. Hän esiintyy myös kamarimuusikkona HYMSin ensemblen kanssa ja on julkaissut kaksi romaania. Tarasti on kunniatohtori Indianan yliopistossa Bloomingtonissa, New Bulgarian Universityssa Sofiassa, Viron Musiikkiakatemiassa, Aix-Marseillen yliopistossa ja Cluj Napocan Musiikkiakatemiassa Romaniassa.

 

TARMO PELTOKOSKI

Kapellimestari ja pianisti

Tarmo Peltokoski (s. 2000) debytoi viime syksynä Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin edessä sekä tänä vuonna Deutsche Kammerphilharmonie Bremenin, Sinfonia Lahden, Tapiola Sinfoniettan, Suomen kansallisoopperan orkesterin ja Pori Sinfoniettan johdossa. Hän myös johtaa Eurajoki Bel Canto -festivaalilla Richard Wagnerin 15-tuntisen Der Ring des Nibelungen -syklin seuraavan vuoden aikana. Peltokoski aloitti opintonsa Jorma Panulan ohjauksessa, ja nykyään hän opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-akatemiassa Sakari Oramon johdolla. Häntä ovat opettaneet myös mm. Hannu Lintu ja Jukka-Pekka Saraste.


Pianonsoittoa Tarmo opiskelee opettajanaan Antti Hotti. Muita tärkeitä opettajia ovat olleet mm. Henri Sigfridsson ja Konstantin Bogino. Hän kuului valtakunnalliseen Nuorten Pianoakatemiaan vuosina 2013-19. Tarmo on palkittu useissa valtakunnallisissa pianokilpailuissa, mm. Tampereen pianokilpailussa 2017 (tunnustuspalkinto, erikoispalkinto parhaasta tilausteoksen esityksestä sekä Suomen arvostelijain liiton erikoispalkinto finaalin karismaattisimmasta lavaesiintymisestä ja yhteistyöstä kapellimestari Klaus Mäkelän kanssa) ja Leevi Madetoja –kilpailussa 2018 (I palkinto). Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2017 hän oli nuorin osallistuja. Tarmo on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Kuopion, Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereiden solistina. Lisäksi hän on esiintynyt useilla festivaaleilla, kuten Mäntän, Mikkelin, Korsholman, Kauniaisten, Turun ja Joensuun musiikkijuhlilla, Ritarihuoneen Kamarikesässä sekä PianoEspoo- ja Lux Musicae -festivaaleilla. Pro Musica -säätiö valitsi Tarmon vuoden nuoreksi muusikoksi 2018.